Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2018,
21.20

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Rok Korošec kolesarstvo David Štrakel Andraž Jereb Maruša Štangar rokomet judo Tarragona Sredozemske igre 2018

Sreda, 27. 6. 2018, 21.20

5 let, 9 mesecev

Sredozemske igre Tarragona 2018, 6. dan

Za medalje tokrat poskrbeli judoisti, rokometaši izgubili četrtfinale proti Hrvatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Maruša Štrajhar | Foto Simon Kavčič

Foto: Simon Kavčič

Na Sredozemskih igrah je Slovenija bogatejša še za tri kolajne, vse bronaste, zanje pa so poskrbeli judoisti, Maruša Štangar, David Štrakel in Andraž Jereb. Slovenska bera medalj je zdaj 19, še vedno pa je zlata samo ena. Rokometna reprezentanca je izgubila četrtfinalni spopad s Hrvati (17:16), tik pod stopničkami pa je cestno dirko končal Rok Korošec.

Maruša Štangar je osvojila bronasto odličje v kategoriji do 48 kilogramov. "Z medaljo sem zadovoljna, mogoče bi bilo lahko več, a v športu se lahko zgodi vse, medaljo lahko odnese samo ena izgubljena borba. Začela sem slabo, prvo borbo izgubila, a proti zelo dobri Italijanki, ki je bila na koncu prav tako tretja. V repasažu sem zmagala tri borbe in prišla do medalje," je bila zadovoljna judoistka ljubljanske Olimpije.

David Habat
Sportal Rokoborec iz diaspore, znane po polki, prinesel zmagovito miselnost

Še dobro, da s sestro nista v isti kategoriji

Za bronasto odličje se je v kategoriji do 52 kilogramov borila tudi njena sestra Anja, a ji žal ni uspelo. "To je res škoda, najlepše je, če obema uspe. Vedno sva veseli ena za drugo in včasih tudi žalostni. Škoda, ampak bo naslednjič boljše," nam je razlagala Maruša, vesela, da s sestro nista tekmici: "Super je, da nisva v isti kategoriji, sva pa le eno narazen, kar pomeni, da lahko skupaj trenirava, saj razlika ni prevelika, tekmujeva pa ne ena proti drugi. Kar je več kot super."

Sportal Telovadcem se je utrgalo, rokoborec jezen po porazu v finalu

Štrakel vesel, Jereb malo manj

David Štrakel si je želel kakršnegakoli odličja. | Foto: Simon Kavčič David Štrakel si je želel kakršnegakoli odličja. Foto: Simon Kavčič David Štrakel je bil odličja v kategoriji do 60 kilogramov izjemno vesel. "Ko sem šel na igre, sem si rekel, da bom vesel kakršnekoli kolajne in tudi te bronaste sem. V četrtfinalu sem naletel na Turka, ki je bil preprosto boljši. Medalje sem vesel, kot bi bila zlata," je povedal po dvoboju.

Malo manj pa je bil z bronom zadovoljen Andraž Jereb. V kategoriji do 66 kilogramov je ciljal višje: "Pričakovanja so bila nekoliko višja, že v prvem krogu sem izgubil proti Italijanu Lombardu, ki je bil na koncu tudi prvak. Že na prejšnjih Sredozemskih igrah sem osvojil drugo mesto, zato sem si tukaj želel več." 

Rokometaši izpadli iz boja za odličja

Moška rokometna reprezentanca je odigrala tekmo četrtfinala s Hrvaško in izgubila s 16:17. "Mogoče so imeli malo sreče, odločala je ena žoga. A mi smo imeli toliko priložnosti, pa nismo niti ene izkoristili, da bi prišli do izenačenja in pritisnili na plin. Oboji smo dobro igrali v obrambi, mi pa smo imeli velike težave v zaključkih napadov zadnjih 15 minut, kar je bilo odločilno. Z igrami doslej ne moremo biti najbolj zadovoljni, še vedno pa gremo na peto mesto," je dvoboj ocenil Tilen Kodrin. Rokometašema ostaja boj za mesta od 5 do 8.

Slovenska rokometna reprezentanca je za en gol izgubila četrfinalno bitko s Hrvati. | Foto: Simon Kavčič Slovenska rokometna reprezentanca je za en gol izgubila četrfinalno bitko s Hrvati. Foto: Simon Kavčič

Korošcu lesena medalja

Blizu odličju so bili tudi kolesarji, Rok Korošec je na cestni dirki zasedel nehvaležno četrto mesto, Gašper Katrašnik je bil 13., nosilec bele majice za najboljšega mladega kolesarja na letošnji dirki Po Sloveniji Tadej Pogačar je bil 15., Jaka Primožič 25., Izidor Penko in Žiga Jerman pa dirke nista končala. Na ženski dirki sta bili Špela Kern in Urška Žigart šesta in sedma.

Sportal Veselje simpatičnih sester Šalehar in neprespanega plavalca Stevensa
Lokostrelci Sredozemske igre
Sportal Zbirka slovenskih medalj se povečuje, slovenski junaki tretjega dne so lokostrelci
Tjaša Ristič
Sportal Dan se je začel slabo, zvečer priteklo nekaj solz sreče #video
Tjaša Ristič
Sportal Prvo zlato za Slovenijo! Vražja karateistka Tjaša pometla s konkurenco.
Sredozemske igre 2018 otvoritev
Sportal Še nogometno svetovno prvenstvo jih ne gane, kaj šele Sredozemske igre #video
Ne spreglejte