Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
16.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

2

Natisni članek

Sredozemske igre 2018 Tarragona Karate Tjaša Ristič Lina Pušnik

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 16.45

5 let, 9 mesecev

Dan se je začel slabo, zvečer priteklo nekaj solz sreče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

2

Tjaša Ristič | Foto Simon Kavčič

Foto: Simon Kavčič

Slovenska reprezentanca na sredozemskih igrah v Tarrgoni nabira odličja, a za zdaj ima zlato samo eno. To je osvojila 24-letna kranjska karateistka Tjaša Ristič, ki je s preostalimi člani izbrane vrste v karateju že na poti v domovino. Skupna bera šestčlanske karateistične zasedbe je zlato in bron Line Pušnik.

"Dan se ni začel najbolje, na koncu pa sem potočil nekaj solz." | Foto: Simon Kavčič "Dan se ni začel najbolje, na koncu pa sem potočil nekaj solz." Foto: Simon Kavčič "Dan se ni začel najbolje, na koncu pa sem potočil nekaj solz," nam je po sobotnem zlato-bronastem slovenskem dnevu, ki se je začel s hitrim izpadom Mladena Railića in Blaža Hribovška, razlagal čustveni reprezentančni trener Ciril Klajnšček. Dan sta popoldne rešili dekleti Tjaša Ristič in Lina Pušnik. So torej dekleta boljša od fantov?

"Tjaša je naša najresnejša kandidatka za uvrstitev na olimpijske igre"

"Predvsem ima Tjaša res tisto pravo zmagovalno miselnost  in izjemno koncentracijo. Zna odmisliti vse okoli sebe in se povsem osredotočiti na tekmo. Prav ta fokus morda preostalim malo manjka. Tjaša je naša najresnejša kandidatka za uvrstitev na olimpijske igre," odgovarja selektor.

Tudi Lini so uspevali odlični nastopi in je na pravi poti, da bo tudi v prihodnje z večjih tekmovanj prinašala odličja. V Španiji je dobila samozavest in potrditev dobrega dela. 

Taktično do zlata

Rističeva je turnir oddelala taktično, zrelo. Izkoriščala je napake tekmic in upoštevala taktične zamisli, ki so jih pripravili v reprezentanc. "Hvala bogu, da sem imela naše fante, ki so mi sestavili taktiko, lepo sem taktično oddelala in zmagala," je nosilka zlate kolajne pohvalila ekipo.

Bolje se ne bi moglo izteči

Z njo se je veselila tudi bronastega odličja reprezentančne kolegice Pušnikove. Tekmovalke in tekmovalci so drug drugemu tudi največji navijači, s tribun se med boji glasno spodbujajo, zato je bilo veselje ob bronu Line izjemno. "Odlično! Dan se ne bi mogel boljše končati. Z Lino trenirava že od otroštva in se nama je obema poklopilo. Škoda, da se ji ni izšlo za finale, ampak zbrala je moči, oddelala dobro in vzela tisto tretje mesto. Res odlično, boljše se ne bi moglo iziti," je bila vesele Rističeva.

Karateisti sicer v primerjavi z nekaterimi drugimi zvezami delajo v precej skromnih pogojih, finance so vselej problem. "Včasih malo z zavidanjem pogledujem po drugih športih in si mislim, kaj vse bi mi lahko dosegli, če bi imeli vsaj približno toliko sredstev," je ob praznovanju medalj še navrgel Klanjšček.

V soboto sta se borila še izkušeni Matija Matijevič in Kaja Budič, a izpadla v prvih dvobojih. 

Tjaša Ristič
Sportal Prvo zlato za Slovenijo! Vražja karateistka Tjaša pometla s konkurenco.
Lokostrelci Sredozemske igre
Sportal Zbirka slovenskih medalj se povečuje, slovenski junaki tretjega dne so lokostrelci
Sredozemske igre 2018 otvoritev
Sportal Še nogometno svetovno prvenstvo jih ne gane, kaj šele Sredozemske igre #video

 

 

Ne spreglejte