Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2018,
0.45

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Sredozemske igre 2018 Tarragona David Habat Tjaša Kysselef Teja Belak Rok Klavora Lucija Hribar

Sreda, 27. 6. 2018, 0.45

5 let, 10 mesecev

Sredozemske igre, Tarragona 2018, 5. dan

Telovadcem se je utrgalo, rokoborec jezen po porazu v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Peti dan sredozemskih iger v Tarragoni je bil, kar zadeva medalje za Slovenijo, rekorden, saj je bogatejša za kar pet kolajn, dve srebrni in tri bronaste. Srebrni rokoborec David Habat je bil sicer močno razočaran po porazu v finalu, zato pa so se telovadke in telovadci veselili srebra Tjaše Kysselef in brona Teje Belak na preskoku ter brona Roka Klavore na parterju in Lucije Hribar na dvovišinski bradlji.

Clevelandčan David Habat je osvojil srebro za Slovenijo. | Foto: OKS Clevelandčan David Habat je osvojil srebro za Slovenijo. Foto: OKS Ameriški Slovenec David Habat si je v rokoborbi prostega sloga do 65 kilogramov želel več. V finalu je izgubil proti Egipčanu Salahattinu Kilicsallayanu tesno s 4:3, po tekmi pa je bil jezen. Prepričan je bil, da bi tekmeca, sicer drugega rokoborca na svetovni lestvici v tej kategoriji, lahko premagal. "Vem, da sem boljši. Bila je priložnost za zmago, a nikakor ne s takšno borbo, kot sem jo pokazal danes," je odkimaval 27-letni Clevelandčan.

Vseeno je dodal, da je vendarle vesel  srebrnega odličja za Slovenijo, ampak "težko je biti zares navdušen, ko takole izgubiš. Je pa moj cilj postati najboljši na svetu. Na splošno sem s temi igrami zadovoljen, iz Španije ne odhajam praznih rok, vsak dvoboj pa je tudi priložnost za učenje."

Telovadci navduševali

Telovadci so osvojili kar štiri odličja, Tjaša Kysselef in Teja Belak sta osvojili drugo in tretje mesto na preskoku, premagala pa ju je le Egipčanka Nancy Taman.

"Glede na izhodiščne ocene je bilo pričakovano, da bova na stopničkah. Pred igrami nismo pričakovali nič. Po kvalifikacijah pa smo pričakovali medalje, treba je bilo le poskrbeti za izvedbo. Moj nastop je bil kar v redu, s prvim nisem bila najbolj zadovoljna, je bil pa drugi boljši. Sem zadovoljna in to je bilo največ, kar sem lahko naredila," je tekmovanja opisala srebrna Kyseleffova.

Belakova in Klavora presenečena

"Tri tedne nisem trenirala zaradi poškodbe, zato sem bila slabo pripravljena. Ta medalja je presenečenje, sem pa malo razočarana, ker sem imela možnosti za zlato, a sem danes padla. A imam toliko težje skoke, da je bilo dovolj za tretje mesto," je dejala Belakova.

Rok Klavora je na parterju zaostal za Špancem Zapato in Turkom Onderjem: "Glede na to, da sem imel pred dvema tednoma težave s hrbtom, sem lahko zelo zadovoljen. Res sem šel v boj z nekoliko lažjo vajo, a sem jo zelo lepo naredil. Bila je lahko konkurenčna tudi v tem močnem finalu, v katerem so bili zmagovalci svetovnega pokala, finalisti in prejemniki medalj s svetovnega prvenstva. Prvi sem šel na parter, ni bilo kaj taktizirati, naredil sem, kar sem lahko, in si rekel, zdaj pa pojdite čez to, če zmorete."

Telovadke in telovadci so močno oplemenitili slovensko bero medalj. | Foto: OKS Telovadke in telovadci so močno oplemenitili slovensko bero medalj. Foto: OKS

Odličen dosežek 16-letnice

Posebno presenečenje pa je na dvovišinski bradlji pripravila komaj 16-letna Lucija Hribar z bronom: "To je veliko presenečenje tudi zame, prva medalja, odkar sem članica. Nisem je pričakovala, ker je konkurenca res močna. A naredila sem vajo, druge so 'pokiksale' in uspelo mi je priti med tri."

Bertonclju spodletelo

Eden  glavnih adutov Sašo Bertoncelj  je na konju z ročaji osvojil zanj skromno peto mesto: "Razočaran sem, sem sem prišel ubranit naslov prvaka. Bilo je težko, videli smo ocene nad 15, konkurenca je bila dobra, a z dobro vajo je bila obramba dosegljiva. Medaljo sem izgubil pri seskoku, napake pa so se dogajale tudi prej, kar mi vleče že vso sezono."

Bera slovenskih medalj je po polovici 18. sredozemskih iger pri 16, a zlata je za zdaj le ena, tista karateistke Tjaše Ristić. Ob petih srebrnih so slovenski tekmovalci osvojili še deset bronastih.  

Sportal Veselje simpatičnih sester Šalehar in neprespanega plavalca Stevensa
Lokostrelci Sredozemske igre
Sportal Zbirka slovenskih medalj se povečuje, slovenski junaki tretjega dne so lokostrelci
Tjaša Ristič
Sportal Dan se je začel slabo, zvečer priteklo nekaj solz sreče #video
Tjaša Ristič
Sportal Prvo zlato za Slovenijo! Vražja karateistka Tjaša pometla s konkurenco.
Sredozemske igre 2018 otvoritev
Sportal Še nogometno svetovno prvenstvo jih ne gane, kaj šele Sredozemske igre #video

 

Ne spreglejte