Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 9. 2023,
18.54

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Natisni članek

Maruša Štangar Andreja Leški Kaja Kajzer Martin Hojak judo

Sobota, 23. 9. 2023, 18.54

12 mesecev

Baku, grand slam v judu

V prvem krogu premagal evropskega prvaka, nato pa ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Judoist Martin Hojak je na grand slamu v Bakuju danes dosegel odmevno zmago v kategoriji do 73 in v uvodnem krogu odpravil Akila Gjakovo s Kosova, evropskega prvaka iz leta 2021. Nato je judoist Bežigrada izgubil borbo z Nemcem Igorjem Wandtkejem.

Martin Hojak je v uvodnem krogu premagal evropskega prvaka Akila Gjakovo. | Foto: www.alesfevzer.com Martin Hojak je v uvodnem krogu premagal evropskega prvaka Akila Gjakovo. Foto: www.alesfevzer.com Za Hojaka je bila pomembna potrditev zmaga z Gjakovom, saj je tekmec dobil oba letošnja dvoboja v Zagrebu in v Linzu.

Tudi Nemec je bil vsaj na papirju favorit, saj je bil del reprezentance, ki je na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu osvojila bronasto kolajno. Letos je 25-letnega Ljubljančana premagal že na grand Prixu v Turčiji.

Neuspešna je bila ob Kaspijskem morju tudi svetovna podprvakinja Andreja Leški. Šestindvajsetletno borko Bežigrada je premagala dve leti starejša Rusinja Kamila Badurova.

Brez uvrstitve sta nastope v petek končali tudi Maruša Štangar in Kaja Kajzer. V nedeljo se bo po krajem premoru na tatamijih predstavil še Enej Marinič.

Preberite še:

Kaja Kajzer
Sportal Zmaga in poraz, hiter konec slovenskih deklet
Ne spreglejte