SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
podaljšan kvalifikacijski ciklus

Po vozovnico za OI v Tokiu do 29. junija 2021

0,02

termometer

Tokio krogi
Zaradi pandemije novega korovavirusa športnice in športniki v večini držav sveta ne morejo normalo trenirati, tekmovanja so ustavljena, zato so podaljšali kvalifikacijski ciklus. Foto: Reuters

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je sporočil, da se bodo kvalifikacije za poletne olimpijske igre v Tokiu končale 29. junija 2021. Zaradi pandemije novega korovavirusa športnice in športniki v večini držav sveta ne morejo normalo trenirati, tekmovanja so ustavljena, zato so podaljšali kvalifikacijski ciklus. Že dosežene norme bodo veljale.

IAAF atletika Sportal Svetovna atletika: med 4. aprilom in 20. novembrom ni kvalifikacij za OI

Japonski organizatorji in Mok so zaradi globalne zdravstvene krize prestavili OI z letošnjega leta in bodo med 23. julijem in 8. avgustom naslednje leto. V Moku so kot zadnji datum za izbor olimpijcev določili 5. julij 2021.

Športniki in njihovi nacionalni komiteji, ki so že dosegli norme in kvote za olimpijske igre, bodo te obdržali. Ta čas se je za OI že kvalificiralo okrog 57 odstotkov vseh, okrog 5000 mest pa je še prostih.

Svetovna atletika pa je nekaj ur pred tem sporočila, da obdobje med letošnjim 4. aprilom in 20. novembrom ne bo štelo kot kvalifikacijsko za OI v Tokiu. Tako se je odločila po posvetu s svojo atletsko komisijo, predsedniki celinskih združenj in svojega sveta, najvišjega organa med dvema skupščinama. Doslej dosežene norme bodo tudi v trem primeru seveda veljale.

Preberite še:

Tokio 2020 - olimpijska vas Sportal Olimpijska vas v Tokiu kot začasna bolnišnica? Jaka Blažič Sportal Največja sreča med scenami iz vojnih filmov olimpijske igre Tokio Sportal Prestavitev OI tudi finančna nevarnost za mednarodne zveze Tokio 2020 Sportal Mok se sooča z dodatnimi stroški za prestavljene OI

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin