SiolNET. Sportal Olimpizem
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Po igrah bodo olimpijsko vas namenili za stanovanja

Olimpijska vas v Tokiu kot začasna bolnišnica?

0,01

termometer

Tokio 2020 - olimpijska vas
Olimpijska vas še ni povsem dokončana. Ko bo pripravljena sprejeti prve goste, bo kompleks vključeval 24 stavb, v njem pa bo lahko prebivalo kar 11.000 športnikov. Foto: Reuters

Na Japonskem razmišljajo o tem, da bi olimpijsko vas, ki je bila zgrajena za nastanitev športnikov na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu, po prestavitvi OI za 12 mesecev uporabili kot zasilno oziroma začasno bolnišnico za oskrbo 10.000 bolnikov, okuženih s koronavirusom, je poročal britanski Daily Mail na svojih spletnih straneh.

Takšno možnost je potrdila tokijska guvernerka Yuriko Koike. "To je ena od možnosti, vendar vas še ni končana," je dejala guvernerka Koikejeva. "Druga možnost pa je, da bi mestna vlada v Tokiu za nastanitev obolelih kupila hotel.

Olimpijska vas še ni povsem dokončana. Ko bo pripravljena sprejeti prve goste, bo kompleks vključeval 24 stavb, v njem pa bo lahko prebivalo kar 11.000 športnikov med olimpijskimi igrami, ki bodo v skladu z odločitvijo Mednarodnega olimpijskega komiteja, pokroviteljev in japonskih organizatorjev potekale od 23. julija do 8. avgusta prihodnje leto, potem ko OI letos poleti ni bilo mogoče izpeljati zaradi pandemije.

Po olimpijskih igrah, ki bodo po novem čez 476 dni, bodo olimpijsko vas namenili za stanovanja na prostem trgu. Nekatera stanovanja so že bila prodana, približno 1000 pa jih je na trgu.

Preberite še:

Tokio 2020 Sportal Mok se sooča z dodatnimi stroški za prestavljene OI Jan Oblak vs Sevilla Sportal Konec športa, kakršnega smo poznali olimpijske igre 2022 Peking Sportal V Pekingu brez skrbi zaradi prestavitve Tokia 2020 Tokio 2020 Sportal Brez sprememb: Tokio 2020 Thomas Bach Sportal Bach: OI v Tokiu so naša luč na koncu predora Foksi OKS Sportal OKS: Športne organizacije imajo 25,5 milijona evrov izpada prihodkov olimpijske igre Tokio Sportal Olimpijske igre v Tokiu se bodo začele 23. julija 2021

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin