Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 12. 2023,
18.11

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Pariz 2024 Rotterdam državni rekord Neža Klančar

Nedelja, 3. 12. 2023, 18.11

4 mesece, 3 tedne

Plavanje, mednarodni miting v Rotterdamu

Neža Klančar z državnim rekordom potrdila nastop v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Neža Klančar | Neža Klančar je dosegla nov slovenski rekord na 50 m prosto. | Foto Ana Kovač

Neža Klančar je dosegla nov slovenski rekord na 50 m prosto.

Foto: Ana Kovač

Slovenska plavalka Neža Klančar je na mednarodnem mitingu v Rotterdamu zasedla drugo mesto in z dosežkom 24,70 dosegla nov slovenski rekord na 50 m prosto. S tem je članica ljubljanske Olimpije odplavala tudi normo za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu.

Lasten rekord, s katerim je poleti v Dublinu osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu do 23 let, je 23-letna Ljubljančanka popravila za šest stotink sekunde.

Znebila se je bremena

"Kot bi se mi odvalil kamen od srca. Zdaj se bom lahko v miru pripravljala na Pariz in mi na to ne bo več treba misliti. Dolgo sem lovila to normo. Že nekaj časa sem vedela, da imam ta rezultat in bilo je le vprašanje časa, kdaj mi bo uspelo. Pričakovala sem ga že na svetovnem prvenstvu v Fukuoki," je po tekmi za STA povedala Neža Klančar.

S 24,18 se je zmage veselila svetovna podprvakinja Poljakinja Katarzyna Wasick, tretje mesto je zasedla evropska prvakinja na 100-metrski razdalji, Nizozemka Marrit Steenbergen (24,82).

V Romunijo z visokimi cilji

Že v soboto je Neža Klančar v Rotterdamu osvojila tudi srebro na 100 m prosto. A premora zanjo ne bo. Iz Rotterdama bo že v ponedeljek nadaljevala pot na EP v kratkih bazenih v Romuniji, kjer se bo glede na odlično formo prvič v karieri podala tudi v boj za odličja.

"Upam, da se bomo po tudi iz Romunije slišali po odličnih rezultatih. Cilji so visoki, pa ne gre le za kolajne, tudi za čase. Na 50 m prosto želim plavati pod 24 sekundami, zelo zanimivo zna biti glede na formo in tekmo v Kranju tudi na 100 m mešano. Zame pa je najbolj pomembno, da lahko nastopa neobremenjeno," je cilje za prihodnji teden še razkrila plavalka.

"To breme olimpijske norme je dolgo nosila s sabo in zdaj lahko uživa na tekmah in na treningih. Medalje ne želim napovedovati, je pa v vseh svojih štirih disciplinah blizu najboljšim in veliko je odvisno od tega, kako se bodo sestavile stotinke. Pomembno je, da bo nastopala razbremenjena," pa je o naslednji tekmi dodal njen trener Tomaž Torkar.

Preberite še:

plavanje, Plavalana zveza Slovenije, Katja Fain
Sportal Začenja se EP: tudi slovenski tabor pogleduje proti stopničkam
Neža Klančar
Sportal Neža Klančar zamudila let, skoraj tekmo, a bila vseeno druga
Ne spreglejte