Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 5. 2021,
20.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Denis Lazar Aljaž Venko Ema Kozin Dejan Zavec boks

Torek, 18. 5. 2021, 20.00

2 leti, 11 mesecev

Pro boxing zavec, ptuj

Na Zavčevem dogodku tudi Ema Kozin in sin njegovega nekdanjega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Dejan Zavec boxing gala Šentilj | Varovanec Dejana Zavca Aljaž Venko med boksarskimi profesionalci še ne pozna poraza. | Foto Vid Ponikvar

Varovanec Dejana Zavca Aljaž Venko med boksarskimi profesionalci še ne pozna poraza.

Foto: Vid Ponikvar

V soboto se bo na Ptuju v dvorani Campus Sava Ptuj odvil prvi večer s profesionalnim boksom, ki ga organizira slovenska legenda tega športa Dejan Zavec. "Želja je, da s tovrstnimi dogodki profesionalni boks približamo slovenskim ljubiteljem borilnih veščin in športa na sploh," je o motivih za organizacijo turnirjev povedal Zavec, pri tem približevanju pa mu jo je nekoliko zagodla koronakriza.

Za zdaj namreč tudi ob nekaterih sprostitvah protikoronskih ukrepov pri nas, ki peščici gledalcev že omogočajo ogled nekaterih športnih dogodkov, iz Zavčevega tabora sporočajo, da si bo sobotni boksarski dogodek z osmimi dvoboji mogoče ogledati v neposrednem prenosu na Zavčevi strani na Facebooku.

Prvi dogodek "Pro Boxing Zavec" bo postregel z osmimi boji, začel pa se bo v soboto ob 18. uri. "Med drugim bomo videli tudi mladinskega svetovnega prvaka, pa nekdanjega svetovnega prvaka, od naših pa se bodo v ringu borili Aljaž Venko, Denis Lazar ter naša najboljša boksarka Ema Kozin," sporočajo prireditelji.

Dejan Zavec
Sportal Zavec v Slovenijo vrača boksarske dvoboje

Zavčeva varovanca za zdaj brez poraza

Zavčev varovanec Aljaž Venko se bo v svojem četrtem poklicnem dvoboju bojeval za četrto zmago, Lazarja, ki prav tako trenira pri našem prvem svetovnem prvaku, čaka drugi poklicni dvoboj in bo napadel drugo zmago. Venkov nasprotnik v srednji kategoriji bo tokrat Italijan Luca Chiancone, ki je med profesionalci debitiral lani z zmago nad Hrvatom Dariem Boroso.

Denisa Lazarja v poltežki kategoriji čaka 37-letni češki veteran Martin Kabrhel, ta je v karieri zmagal le dvakrat, doživel pa kar 21 porazov, od tega devet z nokavtom.

V ringu tudi sin Zavčevega nekdanjega trenerja

Zanimivo ime na seznamu tekmovalcev je Tom Dzemski, še neporaženi 24-letni Nemec, sin Dirka Dzemskega, nekdanjega Zavčevega trenerja iz Magdeburga. Dzemski mlajši je med profesionalci debitiral leta 2016 v mariborski dvorani Tabor, odtlej pa nanizal 16 zmag, devet z nokavtom. Bojeval se bo v poltežki kategoriji, njegov nasprotnik pa v tem trenutku še ni znan.

Na Ptuju se bo borila tudi Ema Kozin, ki se sicer pripravlja na julijski dvoboj z Noni Tenge. | Foto: Vid Ponikvar Na Ptuju se bo borila tudi Ema Kozin, ki se sicer pripravlja na julijski dvoboj z Noni Tenge. Foto: Vid Ponikvar

Ema Kozin le za trening pred dvobojem kariere

Prva zvezdnica dogodka bo vendarle Ema Kozin, po 21 poklicnih dvobojih še neporažena svetovna prvakinja, se bo še drugič v karieri pomerila s Srbkinjo Radano Knežević, ki jo je lani v Dunauwörthu premagala z nokavtom v prvi rundi, borbo pa bo izkoristila kot trening za julijski spopad z Južnoafričanko Noni Tenge.

Iz Eminega Valores Probox Teama ŠC Gepard bosta na Ptuju nastopila še Lovro Kramberger in Nijaz Ljubijankić. Oba čaka debi med profesionalci, oba se bosta pomerila s srbskima tekmecema.

Sportal Kozinova se bo konec julija borila na Malti

Dvoboji prvega Zavčevega turnirja na Ptuju:

Poltežka: Dominic Boesel (Nem) – Ondrej Budera (Češ)

Poltežka: Tom Dzemski (Nem) – še neznan

Srednja: Ema Kozin (Slo) – Radana Knežević (Srb)

Srednja: Nikola Zbućnović (Srb) – Vanja Dumitrov (Srb)

Srednja: Aljaž Venko (Slo) – Luca Chiancone (Ita)

Poltežka: Denis Lazar (Slo) – Martin Kabrhel (Češ)

Polvelterska: Nijaz Ljubljankić (Slo) – Bojan Veljković (Srb)

Težka: Lovro Kramberger (Slo) – Darko Knežević (Srb)

Preberite še:

Mate Parlov spomenik
Sportal Legendarni boksar Mate Parlov dobil spomenik v Pulju
Ne spreglejte