Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2024,
13.25

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Žiga Lin Hočevar Luka Božič kanu kajak

Natisni članek

Sobota, 15. 6. 2024, 13.25

1 mesec, 1 teden

Svetovni pokal, kajak, kanu

Luka Božič peti, Žiga Lin Hočevar šesti v Krakovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Luka Božič | Luka Božič je bil na koncu peti. | Foto www.alesfevzer.com

Luka Božič je bil na koncu peti.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski kanuist Luka Božič je na tretji tekmi sezone svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Krakovu zasedel peto mesto. V finalu je nastopil tudi Žiga Lin Hočevar, sicer najhitrejši v polfinalu, ki se je na koncu moral zadovoljiti s šestim mestom. Zmagal je Francoz Jules Bernardet.

Francoz je s suvereno vožnjo in časom 91,12 za 2,27 sekunde ugnal Slovaka Mateja Benuša, tretji je bil Britanec Ryan Westley (+ 2,82).

V moškem finalu sta veslala dva Slovenca. Prvi se je na progo pognal 33-letni Božič, primorski kanuist je v današnjem polfinalu z dvema kazenskima sekundama zasedel osmo mesto. V finalu je bil solidno na poti, imel dve sekundi prednosti, a si je na 17. vratcih prislužil kazen. V cilju tako ni bil zadovoljen, čeprav je za nekaj več kot dve sekundi takrat prevzel vodstvo.

Žiga Lin Hočevar | Foto: Kanu Schwaben Augsburg Žiga Lin Hočevar Foto: Kanu Schwaben Augsburg

Hočevar je v polfinalu postavil najhitrejši čas s 93,29 in za sekundo ugnal Westleyja. V finalu je tako 16-letni evropski prvak iz Tacna in zmagovalec uvodne tekme za svetovni pokal v Augsburgu, startal kot zadnji.

Mladi Slovenec je sicer progo odpeljal brez dotika, a je bil tokrat prepočasen, izgubljal je nekaj malega skozi celoten nastop in se na koncu uvrstil tik za izkušenejšega rojaka Božiča, za katerega je to najboljša letošnja uvrstitev v svetovnem pokalu.

V polfinalu je od Slovencev dopoldan nastopil še Nejc Polenčič, s štirimi kazenskimi sekundami je za rojakom zaostal za 7,88 sekunde in bil 19.

V ženski konkurenci Slovenk ni bilo v finalu. Sta pa v polfinalu veslali Lea Novak in Alja Kozorog, a bili precej oddaljeni od finala. Novak je s šestimi kazenskimi sekundami in zaostankom 14,12 sekunde končala na 25. mestu, Kozorog pa z dvema dotikoma mesto za njo (+ 14,68).

Po kajaku je v kanuju še drugi dan zapored slavila avstralska zvezdnica tega športa Jessica Fox, ki je za več kot tri sekunde ugnala Brazilko Ano Satila in Čehinjo Martino Satkova.

V petek so svoje oddelali kajakaši in kajakašice. Od slovenskih predstavnikov je najvišje končala Ajda Novak, ki je zasedla peto 

V nedeljo v Krakovu sledijo še tekme v kajakaškem krosu. Na Poljskem sicer od Slovencev ne nastopajo Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Eva Alina Hočevar in Eva Terčelj, ki se pripravljajo na nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Preberite še:

Ajda Novak Tacen 2023
Sportal Ajda Novak do petega mesta, Žiga Lin Hočevar šesti
Žiga Lin Hočevar
Sportal Pet Slovencev v polfinale Krakova
Anže Urankar
Sportal Špela Ponomarenko Janić in Anže Urankar napovedala boj za kolajno

 

Ne spreglejte