Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2024,
13.25

Osveženo pred

3 dni, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Žiga Lin Hočevar Luka Božič kanu kajak

Sobota, 15. 6. 2024, 13.25

3 dni, 2 uri

Svetovni pokal, kajak, kanu

Luka Božič peti, Žiga Lin Hočevar šesti v Krakovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Luka Božič | Luka Božič je bil na koncu peti. | Foto www.alesfevzer.com

Luka Božič je bil na koncu peti.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski kanuist Luka Božič je na tretji tekmi sezone svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Krakovu zasedel peto mesto. V finalu je nastopil tudi Žiga Lin Hočevar, sicer najhitrejši v polfinalu, ki se je na koncu moral zadovoljiti s šestim mestom. Zmagal je Francoz Jules Bernardet.

Francoz je s suvereno vožnjo in časom 91,12 za 2,27 sekunde ugnal Slovaka Mateja Benuša, tretji je bil Britanec Ryan Westley (+ 2,82).

V moškem finalu sta veslala dva Slovenca. Prvi se je na progo pognal 33-letni Božič, primorski kanuist je v današnjem polfinalu z dvema kazenskima sekundama zasedel osmo mesto. V finalu je bil solidno na poti, imel dve sekundi prednosti, a si je na 17. vratcih prislužil kazen. V cilju tako ni bil zadovoljen, čeprav je za nekaj več kot dve sekundi takrat prevzel vodstvo.

Žiga Lin Hočevar | Foto: Kanu Schwaben Augsburg Žiga Lin Hočevar Foto: Kanu Schwaben Augsburg

Hočevar je v polfinalu postavil najhitrejši čas s 93,29 in za sekundo ugnal Westleyja. V finalu je tako 16-letni evropski prvak iz Tacna in zmagovalec uvodne tekme za svetovni pokal v Augsburgu, startal kot zadnji.

Mladi Slovenec je sicer progo odpeljal brez dotika, a je bil tokrat prepočasen, izgubljal je nekaj malega skozi celoten nastop in se na koncu uvrstil tik za izkušenejšega rojaka Božiča, za katerega je to najboljša letošnja uvrstitev v svetovnem pokalu.

V polfinalu je od Slovencev dopoldan nastopil še Nejc Polenčič, s štirimi kazenskimi sekundami je za rojakom zaostal za 7,88 sekunde in bil 19.

V ženski konkurenci Slovenk ni bilo v finalu. Sta pa v polfinalu veslali Lea Novak in Alja Kozorog, a bili precej oddaljeni od finala. Novak je s šestimi kazenskimi sekundami in zaostankom 14,12 sekunde končala na 25. mestu, Kozorog pa z dvema dotikoma mesto za njo (+ 14,68).

Po kajaku je v kanuju še drugi dan zapored slavila avstralska zvezdnica tega športa Jessica Fox, ki je za več kot tri sekunde ugnala Brazilko Ano Satila in Čehinjo Martino Satkova.

V petek so svoje oddelali kajakaši in kajakašice. Od slovenskih predstavnikov je najvišje končala Ajda Novak, ki je zasedla peto 

V nedeljo v Krakovu sledijo še tekme v kajakaškem krosu. Na Poljskem sicer od Slovencev ne nastopajo Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Eva Alina Hočevar in Eva Terčelj, ki se pripravljajo na nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Preberite še:

Ajda Novak Tacen 2023
Sportal Ajda Novak do petega mesta, Žiga Lin Hočevar šesti
Žiga Lin Hočevar
Sportal Pet Slovencev v polfinale Krakova
Anže Urankar
Sportal Špela Ponomarenko Janić in Anže Urankar napovedala boj za kolajno

 

Ne spreglejte