Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2020,
17.28

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Disney Kalifornija Koronavirus Dana White UFC

Petek, 10. 4. 2020, 17.28

4 leta

Odpovedan tudi UFC 249

Konec je, tudi neomajni predsednik UFC moral priznati premoč virusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
UFC | Foto Reuters

Foto: Reuters

Odpovedan je tudi borilni spektakel v mešanih borilnih veščinah UFC 249, ki bi se moral zgoditi 18. aprila in za katerega je predsednik organizacije UFC Dana White že našel prizorišče, igralniški kompleks v indijanskem rezervatu v Kaliforniji. Za odpoved dogodka je najbolj zaslužna korporacija Disney.

Čeprav je turnir UFC 249 že pred dnevi izgubil glavno atrakcijo, spopad Američana Tonyja Fergusona z Dagestancem Habibom Nurmagomedovom za naslov prvaka lahke kategorije, je predsednik UFC Dana White vztrajal, da bo dogodek izpeljal.

Tony Ferguson
Sportal Spektakel z napako na skrivnostnem otoku #video

Po pozivu korporacije Disney Whitovi načrti padli v vodo

"Trudili smo se po najboljših močeh, da bi UFC 249 izpeljali, a nam žal ni uspelo."  | Foto: Getty Images "Trudili smo se po najboljših močeh, da bi UFC 249 izpeljali, a nam žal ni uspelo." Foto: Getty Images Po tem, ko je tudi v ZDA izbruhnila koronakriza in je mesto New York prepovedalo vse športne prireditve, je bilo jasno, da spektakla v prvotno izbrani dvorani v Brooklynu ne bo, je White nadomestno lokacijo našel v Kaliforniji, kjer se je že dogovoril s starešinami indijanskega plemena Tachi Yokut, da bo turnir gostoval v njihovem igralniško-hotelskem kompleksu v rezervatu, v katerem ne veljajo državni in zvezni zakoni ter z njimi vse omejitve zbiranja in gibanja, ki veljajo v času omejevanja širitve novega koronavirusa.

Whitovi načrti so zdaj padli v vodo, po posredovanju vodilnih mož korporacije Disney, večinske lastnice ameriške televizijske mreže ESPN, ki skrbi za televizijske prenose borb UFC, se je vdal. Disneyjevi menedžerji so se pridružili pozivom kalifornijskih oblasti in Whitu naročili, naj dogodek odpove. "Trudili smo se po najboljših močeh, da bi UFC 249 izpeljali, a nam žal ni uspelo," je poraz priznal White in dodal, da bo iz hvaležnosti plemenu Tachi Yokut prve bobe po koronakrizi priredil prav v njihovi igralnici Tachi Palace Casino Resort.

Ferguson odpoved sprejel "presenetljivo mirno"

Fergusona, ki bi se moral na UFC 249 pomeriti z rojakom Justinom Gaethejem je novica o odpovedu turnirja dosegla prav med promocijo dogodka. Po poročanju ameriških medijev, jo je sprejel "presenetljivo mirno". "Nimamo kaj, bilo je na nek način pričakovano. Nadaljeval bom z delom, še naprej se bom smejal, ta krizni čas pa bom izkoristil za to, da pridobim nekaj mišic," je povedal borec, ki se je doslej že petkrat dogovarjal za spopad z Nurmagomedovom, pa z njim še ni stopil v ring.

Preberite še:

Sportal V Nikaragvi, Burundiju in Belorusiji brcajo. Pogrešate košarko? Tu sta Tajvan in Tadžikistan.
Paige VanZant
Sportal Borca sproščeno gola pred fotoobjektiv: Temu se reče umetnost #video
Ne spreglejte