Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 4. 2020,
17.08

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

Tony Ferguson Habib Nurmagomedov UFC

Petek, 3. 4. 2020, 17.08

4 leta

Odpovedan spopad Nurmagomedova in Fergusona

Prekletstvo se nadaljuje, spektakel še petič padel v vodo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Na borilnem dogodku UFC 249, ki je načrtovan za 18. april, ne bo poslastice večera, spopada za naslov prvaka lahke kategorije med branilcem šampionskega pasu Habibom Nurmagomedovom in izzivalcem Tonyjem Fergusonom. To je že peta odpoved dvoboja Dagestanca in Američana, po dvakrat sta bila za odpoved kriva borca sama, ki sta se pred bojem poškodovala, tokrat je zaradi omejitev potovanj v času koronakrize za odpoved kriv Nurmagomedov.

Ferguson in Nurmagomedov bi se morala spopasti že v letih 2015, 2016, 2017 in 2018, pa dvoboja ni bilo, saj se je dvakrat na pripravah poškodoval Američan, dvakrat pa Dagestanec. Ta je kriv tudi za tokratno odpoved, saj je obtičal v Rusiji. Tja se je pred dnevi vrnil, da bi opravil še zadnji sklop priprav, zdaj pa države ne sme več zapustiti, saj tam velja prepoved potovanj.

Habib je pred dnevi prek družbenih omrežij sporočil, da ga v ringu na dogodku UFC 249 ne bo in kot številni drugi zvezdniki iz sveta športa rojake pozval, naj bodo v času pandemije koronavirusa odgovorni in ostajajo doma. Tega se bo držal tudi sam, je še sporočil.

McGregor se ponuja kot zamenjava

V Fergusonovem taboru so ogorčeni, zahtevajo, da UFC Nurmagomedovu odvzame šampionski pas. Priložnosti, da bi zbodel, po njegovem mnenju, strahopetnega borca, ki se prepogosto izvija iz spopadov z nevarnimi nasprotniki, pa ni zamudil niti irski zvezdnik Connor McGregor, ki je moral Habibu priznati premoč v četrti rundi njunega dvoboja, oktobra, leta 2018. Habib je McGregorja takrat prisilil k predaji z davljenjem, odčital pa mu je pravo lekcijo mešanih borilnih veščin.

"Dejstvo je, da sta Tony in Habib igrala igrico, kdo se bo prej ustrašil. Zmagal je Tony in medsebojni izid v odpovedih postavil na 3:2 za Habiba. Čestitke, Tony," je na Twitterju zapisal McGregor in se ponudil za Fergusonovega nasprotnika: "Pripravljen sem na borbo že v tem trenutku!"

31-letni Nurmagomedov v poklicni karieri MMA borca še ne pozna poraza, na računu ima 28 zmag, pet let starejši Ferguson je v 28 dvobojih dosegel 25 zmag, trikrat pa je bil poražen. 

Predsednik UFC Dana White vztraja pri tem, da bo 249. turnir izpeljan, a pred praznimi tribunami in za zdaj na še neznanem prizorišču. Prvotno naj bi spektakel gostila dvorana Barclays Center v Brooklynu v New Yorku, a so tamkajšnje oblasti prepovedale organizacijo športnih dogodkov v času koronakrize.

Preberite še:

Billy Joe Saunders
Sportal Neverjetno: svetovni boksarski prvak delil nasvete, kako tepsti žensko v karanteni #video
boks
Sportal Zaradi koronavirusa umrl nekdanji evropski prvak v boksu
Anthony Joshua Andy Ruiz Jr.
Sportal Boksarski prvak po srečanju s princem Charlesom moral v osamitev
Tyson Fury, Deontay Wilder
Sportal Fury in Wilder poleti ne bosta boksala, tudi Kozinova aprila brez boja
Conor McGregor
Sportal Tudi njemu se rosijo oči: Jezus, reši Italijo #video
Ne spreglejte