Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 12. 2021,
19.10

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Dustin Poirier Amanda Nunes Las Vegas UFC

Nedelja, 12. 12. 2021, 19.10

2 leti, 4 mesece

UFC 269

Orjaško presenečenje v UFC: Venezuelska lisica šokirala prvakinjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Amanda Nunes | Brazilska zvezdnica borilnih veščin Amanda Nunes je na UFC 269 doživela nepričakovan poraz. | Foto Guliverimage

Brazilska zvezdnica borilnih veščin Amanda Nunes je na UFC 269 doživela nepričakovan poraz.

Foto: Guliverimage

Sinoči se je v Las Vegasu v ZDA odvil borilni spektakel UFC 269, za največje presenečenje pa je poskrbela ameriška borka venezuelskih korenin Julianna Peña, ki je v bantamski kategoriji premagala brazilsko šampionko Amando Nunes. Poražen je bil tudi Američan Dustin Poirier, ki se je boril s prvakom lahke kategorije, Brazilcem Charlesom Oliveiro.

32-letna Julianna Peña z vzdevkom Venezuelska lisica (The Venezuelan Vixen) je poskrbela za orjaško presenečenje, ko je v drugi rundi z davljenjem premagala leto dni starejšo brazilsko zvezdnico Amando Nunez in ji odvzela naslov prvakinje v bantamski kategoriji.

Nunezova je veljala za veliko favoritinjo, je legenda organizacije UFC, bila je prvakinja v dveh težnostnih kategorijah, nepričakovan poraz, ki je osupnil domala vse v dvorani T-mobil, pa je prenesla športno. "Čestitke tekmici za več kot zasluženo zmago, vedela sem, da je prava zagrizena borka, trdo sem trenirala za ta dvoboj, prepričana sem bila, da imam odgovor zanjo, a se je izkazalo, da me čaka še nekaj dela. Zdaj se bom spet zaprla v telovadnico, a ne bojte se, vrnila se bom," je povedala Nunezova.

Peña je bila po uspehu kariere tudi sama presenečena. "To se zdi komaj resnično, ampak sem vam povedala. Nikoli več ne dvomite o meni," je bila presrečna Američanka, ki je tako predsedniku UFC Dani Whitu nekoliko prekrižala načrte. Ta je veliko pričakoval od spopada med Nunezovo in ameriško dvakratno olimpijsko prvakinjo v judu Kaylo Harrison, ki v kletki mešanih borilnih veščin po 12 borbah še ne pozna poraza.

Zanimiva je bila tudi glavna borba večera, v kateri je Dustin Poirier, ki je v svojih zadnjih dveh dvobojih v UFC dvakrat premagal kontroverznega irskega zvezdnika Conorja McGregorja, izzval prvaka lahke kategorije, Brazilca Charlesa Oliveira. Ta borba se je končala v tretji rundi, Oliveira je tekmeca z davljenjem prisilil k predaji. "Jaz sem svetovni prvak, jaz sem glavni. Drugi govorijo, jaz naredim," je povedal po svoji 32. zmagi v mešanih borilnih veščinah in se s tem odzval tistim, ki so pred dvobojem napovedovali gladko zmago Poirerja. Ta je bil močno razočaran: "Moje srce je zlomljeno."

Preberite še:

Sportal Trener obračunal s svojo partnerko in varovanko
Paige VanZant
Sportal Znana športnica dviguje veliko prahu #video
Sportal Poljaki izzvali ogorčenje z bizarnimi borbami mešanih spolov, "blestel" je tudi poljski Ken
Rico Verhoeven
Sportal Epski spopad na Nizozemskem: že po prvi rundi borca puščala kri, v četrti pa …#video
Connor McGregor
Sportal Kaj se dogaja z divjim Ircem? "Potrebuje psihiatrično pomoč."
Ne spreglejte