Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 10. 2021,
11.15

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

1

Natisni članek

Jamal Ben Saddik Rico Verhoeven Glory Collision kickboxing

Nedelja, 24. 10. 2021, 11.15

2 leti, 6 mesecev

Turnir v kickboksu, Glory Collision 3

Epski spopad na Nizozemskem: že po prvi rundi borca puščala kri, v četrti pa …#video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

1

Rico Verhoeven | Rico Verhoeven in Jamal Ben Saddik sta uprizorila epsko bitko. | Foto Guliverimage

Rico Verhoeven in Jamal Ben Saddik sta uprizorila epsko bitko.

Foto: Guliverimage

Sinoči se je v Arnhemu na Nizozemskem odvil turnir v kickboksu organizacije Glory. Na težko pričakovanem dogodku Collision 3 bi se morali pomeriti nizozemski zvezdi borilnih športov Rico Verhoeven in Alistair Overeem, a je slednji zaradi poškodbe odpovedal udeležbo. Na njegovo mesto je stopil Maročan Jamal Ben Saddik in poskrbel za krvavi šov.

Že po prvi rundi glavnega dvoboja večera je tekla kri. Ben Saddik si je poškodoval golen, Verhoevna, prvaka težke kategorije v organizaciji Glory, pa je z močnimi udarci z rokami spravljal v velike težave. V drugi rundi se je nadaljevala huda bitka, Verhoevnu je Maročan odprl levo ličnico, bitka je bila neizprosna, v obeh kotih pa sta imeli podporni ekipi borcev veliko dela, da sta kickboksarja pripravili na nadaljevanje dvoboja.

V tretji rundi so začele Benu Saddiku pojenjati moči, 32-letni Nizozemec pa je začel prevzemati pobudo. Ob koncu tretje runde Maročan že ni več zmogel držati rok v obrambni drži in je postajal lahka tarča za tekmeca, ki mu je sicer oteklina na obrazu že povsem zaprla levo oko. V četrti rundi se je neenak boj nadaljeval, po 40 sekundah se je Ben Saddik znašel na vrveh, s hrbtom obrnjen proti Verhoevnu, ki je s serijo povsem nebranjenih udarcev sodnika vendarle prepričal, da je dvoboj končal. Verhoeven je ubranil naslov prvaka.  

Verhoeven in Ben Saddik sta se tokrat pomerila že tretjič, na njunem prvem spopadu leta 2011 je zanesljivo zmagal Maročan, leta 2017 mu je Nizozemec vrnil, včeraj ponoči pa razrešil dvome, kdo je najboljši težkaš v organizaciji Glory.

Saki z nogami, Plazibat z rokami

Pred glavnim dvobojem večera je več kot 30 tisoč nizozemskih navdušencev nad borilnimi veščinami lahko na delu videlo tudi turškega veterana, zvezdnika pred leti propadlega tekmovanja K-1, Gökhana Sakija. Osemintridesetletnik je v drugi rundi z brcami v noge predčasno ustavil Angleža Jamesa McSweeneyja.

Izkazal pa se je tudi 27-letni Hrvat Antonio Plazibat. Ta je v svojem prvem dvoboju v organizaciji Glory v drugi rundi nokavtiral Romuna nigerijskih korenin Benjamina Adegbuyija.   

Preberite še:

Connor McGregor
Sportal Kaj se dogaja z divjim Ircem? "Potrebuje psihiatrično pomoč."
Tilen Zajc
Sportal Slovenija ima štiri svetovne prvake v kikboksu
Ne spreglejte