Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 8. 2021,
23.45

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

2

Natisni članek

Triglav The Rock Ljubljana Janja Garnbret Janja Garnbret

Sobota, 14. 8. 2021, 23.45

2 leti, 8 mesecev

Triglav The Rock 2021

Janja Garnbert prihaja v Kranj, SP pa bo najverjetneje izpustila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

2

Janja Garnbret | Olimpijska zmagovalka Janja Garnbret najverjetneje ne bo nastopila na letošnjem svetovnem prvenstvu. | Foto Anže Malovrh/STA

Olimpijska zmagovalka Janja Garnbret najverjetneje ne bo nastopila na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Foto: Anže Malovrh/STA

Pogačarjev trg je danes gostil tekmovanje športnih plezalcev v balvanskem plezanju z naslovom Triglav The Rock. Ljubljano je obiskala tudi nosilka olimpijskega zlata v športnem plezanju Janja Garnbret, tokrat zgolj v vlogi gledalke. Garnbretova je potrdila, da bo svetovno prvenstvo čez en mesec bržkone izpustila, bo pa vsekakor nastopila v Kranju.

Janja Garnbret
Sportal "Janja je v nekaterih prvinah na nivoju najboljših moških plezalcev"

Tudi v soboto v Ljubljani je bila Janja Garnbret prva zvezdnica, čeprav na ekshibicijskem tekmovanju The Rock ni nastopila v vlogi tekmovalke. V prestolnico je prinesla sijočo zlato kolajno, fotografirala se je z navijači, delila avtograme ter podeljevala kolajne zmagovalkam in zmagovalcem. Za zdaj še ne kaže znakov utrujenosti, čeprav so se od ponedeljka, ko se je vrnila nazaj v Slovenijo z olimpijskih iger v Tokiu, skoraj vsak dan vrstili sprejemi.

"Danes sem prvič po finalu olimpijskih iger v Tokiu malo poplezala, se pretegnila," je dejala 22-letna Korošica, ki je v Tokiu postala prva olimpijska prvakinja v športnem plezanju.

"Če bo hitrostna tekma v Džakarti, bom šla"

S trenerjem Romanom Krajnikom še nista pripravila sporeda do konca leta. | Foto: Anže Malovrh/STA S trenerjem Romanom Krajnikom še nista pripravila sporeda do konca leta. Foto: Anže Malovrh/STA S trenerjem Romanom Krajnikom še nista pripravila sporeda do konca leta. Glede na to, da so bile olimpijske igre glavni cilj sezone, bosta nadaljevanje poletja in jesen za Garnbretovo manj tekmovalno obarvana.

"Imam še namen tekmovati v Kranju. Dopusta si še ne morem vzeti," je dejala zlata Janja, ki bo z nastopom počastila organizatorje domačega tekmovanja svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. To bo v dvorani Zlato polje 3. in 4. septembra.

V Moskvi bo od 16. do 21. septembra svetovno prvenstvo v treh disciplinah športnega plezanja, hitrosti, balvanih in težavnosti. In, kot kaže, v rusko prestolnico ne bo odpotovala najboljša športna plezalka na svetu, ki je branilka naslovov svetovne prvakinje v balvanih in težavnosti iz Hachiojija 2019. Prav tako Garnbretova skoraj gotovo ne bo nastopila na oktobrskih azijskih tekmah svetovnega pokala v Seulu, Wujiangu in Xiamenu. Se pa namerava udeležiti zadnje tekme na letošnjem koledarju, tekme za svetovni pokal v hitrosti v Indoneziji, seveda če tekma sploh bo zaradi pandemije novega koronavirusa.

Janja Garnbretova ima velike načrte do olimpijskih iger v Parizu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Janja Garnbretova ima velike načrte do olimpijskih iger v Parizu. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Če bo hitrostna tekma v Džakarti, bom šla. Dejansko bom potrenirala še malo hitrost in se pripravila na to tekmo, na ostale tekme pa mislim, da ne bom šla. Svetovno prvenstvo bom izpustila, po vsej verjetnosti. Ker se mi zdi, da sem dala dušo in srce in celo glavo, celi dve leti sem trenirala za olimpijske igre, za tisti en trenutek, da bi zdaj še enkrat morala čez to, se spraviti v to fazo, rabim glavo in telo, da se spočijeta, ker imam še velike načrte do Pariza (olimpijskih iger 2024). Rabim malo premora," je dejala Garnbretova.

Roman Krajnik
Sportal Trener Janje Garnbret: Ona je fenomen med fenomeni #video

Katja Debevec in Manuel Cornu najboljša

Katja Debevec je bila najboljša na Pogačarjevem trgu. | Foto: Vid Ponikvar Katja Debevec je bila najboljša na Pogačarjevem trgu. Foto: Vid Ponikvar Potem ko so lani prvič športno-zabavni, plezalski ekshibicijski spektakel Triglav The Rock pripravili dobesedno nad Ljubljanico, udeleženci tekmovanja so se preizkusili na ploščadi, ki jo je v zraku nad reko držala roka velikega avto dvigala, je letos balvanska tekma potekala na trdnem, Pogačarjevem trgu.

V finalu najboljše šesterice v ženski konkurenci je slavila Katja Debevec pred Vito Lukan in Cloe Coscoy iz Združenih držav Amerike na drugem in tretjem mestu. V moški konkurenci pa je slavil Manuel Cornu iz Francije, drugi je bil Slovenec Gregor Vezonik, tretji pa je bil Američan Ross Fulkerson. Ambasador tega tekmovanja Jernej Kruder je obstal v polfinalu na 12. mestu, olimpijka Mia Krampl je bila sedma, finale je zgrešila za eno mesto.

sprejem Garnbret Slovenj Gradec
Sportal V Slovenj Gradcu Garnbretovi pripravili veličasten sprejem
Sprejem olimpijcev
Sportal Olimpijci doživeli lep sprejem: Hvala, Slovenija, vaše navijanje se je slišalo do Tokia
 
Ne spreglejte