SiolNET. Sportal Drugi športi
3,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ema Kozin vs. Claressa Shields

Ema Kozin doživela prvi poraz, Claressa Shields je bila z drugega planeta

3,44

termometer

Ema Kozin vs. Claressa Shields | Ema Kozin ni bila dorasla tekmica izvrstni Claressi Shields. | Foto: Guliverimage
Ema Kozin ni bila dorasla tekmica izvrstni Claressi Shields. Foto: Guliverimage

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin ni bila dorasla tekmica ameriški zvezdnici Claressi Shields, ki jo je na dvoboju srednje kategorije za šampionske pasove organizacij WBA, WBC, IBF in WBF premagala po soglasni sodniški odločitvi. Američanka je popolnoma zagospodarila v ringu dvorane Motorpoint v Cardiffu.

Shieldsova je prišla do svoje 12. profesionalne zmage, sodniki so ji pripisali prav vseh deset rund (100:90), medtem ko je Kozinova v 23. poklicni borbi dožvela prvi poraz.

"Enostavno je treba priznati prepričljiv poraz. Claressa je zasluženo premagala našo šampionko. Vseeno bom glasno rekel, da sem ponosen nate, Ema. Borila si se do konca, dala si svojih 110 odstotkov, trpela močne udarce, nisi padla. Nimaš si česa očitati. Mlada si in največje zmage bodo prišle zelo hitro. Tvoj team je ponosen," je po dvoboju prek družbenih omrežij sporočil Emin trener in menedžer Rudolf Pavlin.

Shiledsova zagospodarila v ringu

Ema je v borbo vstopila živčno, ameriška zvezdnica pa povsem sproščeno. V prvih dveh rundah kakšne resnejše izmenjave udarcev ni bilo, je pa Shieldsova vseeno podelila nekaj lepih kombinacij Ljubljančanki v telo, skozi obrambo Kozinove je prišel tudi kakšen direkt. Kozinova ni našla pravega orožja, Shieldsova je prevzemala pobudo, v tretji rundi je že povsem zagospodarila v ringu, v četrti pa Slovenko nekajkrat spravila v velike težave.

Na polovici pete runde je Američanka Kozinovo ujela v kot, ta se je pred baražo udarcev rešila s klinčem in preživela do sodniškega gonga, a Shieldsova je bila v tem trenutku že plenilka, Kozinova pa njena žrtev.

Ema Kozin vs. Claressa Shields | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

V šesti je Shieldsova nadaljevala z udarci v telo, ob koncu pa poskusila z nekaj silovitimi krošeji poskrbeti za predčasen konec dvoboja, a je Ljubljančanka preživela tudi to. Precej očitno je že bilo, da Kozinovi pojenja odločnost, njena taktika je bila le še preživeti. Poskušala se je umikati, a je Shieldsova dobro zapirala prostor in delila nevarne in boleče kombinacije udarcev, kadarkoli se ji je zazdelo.

Ema Kozin vs. Claressa Shields | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Tudi v sedmi in osmi rundi je Kozinovi uspelo preživeti, Shieldsovi pa je nekoliko pošla sapa in je znižala število silovitih napadov, a vseeno povsem prevladovala v ringu. V predzadnji rundi se je nadaljeval neenak boj, Kozinova je le tu in tam poskusila s kakšnim udarcem, a brez prave odločnosti, medtem ko je Shieldsova še naprej sprožala nevarne kombinacije in prežala na tekmico kot ptica roparica.

Ema Kozin vs. Claressa Shields | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Nato še besedni spopad z Britanko

Po dvoboju se je Shieldsova zapletla še v besedni spopad z britansko borko Savannah Marshall, drugo najbolje rangirano borko srednje kategorije in edino, ki je Američanki zadala poraz, a še v amaterskem boksu. Marshallova si je ogledala današnji dvoboj v živo. "Jaz sem poskrbela, da Ema ni več v napoto, zdaj moraš zmagati še ti, potem pa lahko še tebi odčitam lekcijo," ji je zabrusila Američanka, Marshallova pa je odgovorila: "Kakšno lekcijo, dobesedno z otrokom si se mučila deset rund. Se vidiva." 

Preberite še:

Claressa Shields - Ema Kozin Sportal Borki opravili s tehtnico, zdaj gre zares Claressa Shields Sportal Ameriška zvezdnica o Emi Kozin: Jezi me, da misli, da mi lahko odvzame pasove Ema Kozin Sportal Kozinova že "zaplesala" v ringu v Cardiffu. "Nikar je ne odpišite vnaprej." Claressa Shields Sportal Slovenki obljublja učno uro boksa: S takšno, kot sem jaz, se še ni borila T - Ema Kozin Sportal Doživela manjšo krizo, trenirala z legendo, zdaj je spet 100-odstotna Ema Kozin Sportal Slovenska šampionka: Pričakujem, da bo Claressa Shields zagotovo kaj glasna, seveda Ema Kozin Sportal Trener slovenske boksarke: Če Ema zdrži moje udarce, verjemite, da bo tudi Claressine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin