Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2019,
20.08

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Peter John Stevens Matija Može Gorazd Podržavnik Tina Čelik Janja Jamšek Janja Šegel Katja Fain Neža Klančar Tjaša Oder

Petek, 15. 3. 2019, 20.08

5 let, 1 mesec

Beograd, OP Srbije

Dve slovenski zmagi v osrčju Srbije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Tjaša Oder plavanje Rio 2016 | Tjaša Oder je v dramatični dirki na 400 metrov v finišu premagala srbsko reprezentantko Anjo Črevar. | Foto Vid Ponikvar

Tjaša Oder je v dramatični dirki na 400 metrov v finišu premagala srbsko reprezentantko Anjo Črevar.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski plavalci ta konec tedna nastopajo na odprtem prvenstvu Srbije v Beogradu. Uvodni dan sta v konkurenci tekmovalcev iz 11 držav za zmagi poskrbeli Tjaša Oder na 400 m prosto in Neža Klančar na 50 m prosto.

Ravenčanka Tjaša Oder (4:13,68) je že v prvi disciplini dneva poskrbela za dramatičen razplet, saj je dvoboj s srbsko reprezentantko Anjo Črevar dobila šele v finišu, tekmica pa je bila na zadnjem obratu še spredaj. Boj za odličja je z izjemnim šprintom začinila še Mariborčanka Katja Fain, ki pa je za drugim mestom na koncu zaostala pol sekunde in bila tretja.

Peter John Stevens
Sportal Selektor slovenskih plavalcev: Na SP želim tudi štafeto

Klančar. Neža Klančar. 0:07.

Plavalka Olimpije Neža Klančar je s 25,87 za sedem stotink sekunde dobila dvoboj s Turkinjo Selen Ozbilen na 50 m prosto, delček sekunde pa sta bili za stopničke prepočasni Katja Fain in Janja Šegel na četrtem in petem mestu. Že pred tem je bila Klančarjeva tudi srebrna na 100 m delfin.

Na stopničke se je z drugim mestom na 200 m hrbtno zavihtela tudi mlada Ravenčanka Janja Jamšek. Tina Čelik iz Triglava je na 200 m prsno zasedla četrto mesto.

Katja Fain (levo) je bila tretja na 400 metrov prosto, Neža Klančar (desno) pa prva na 50 m prosto. | Foto: STA , Katja Fain (levo) je bila tretja na 400 metrov prosto, Neža Klančar (desno) pa prva na 50 m prosto. Foto: STA ,

"Izidi so v skladu s pričakovanji"

"Sem smo prišli neposredno s priprav v Južnoafriški republiki in vsem se pozna utrujenost po dolgi poti in napornih treningih, saj smo še zadnji dan pred odhodom v Evropo delali na polno. Izidi so zato v skladu s pričakovanji," je po petkovih nastopih povedal selektor reprezentanc Gorazd Podržavnik, ki boljše dosežke pričakuje aprila, delno pa že prihodnji teden, ko bo reprezentanca nastopila na četveroboju v Zagrebu.

Žal tokrat na tekmi manjka mladi Ravenčan Matija Može, ki je neposredno po pripravah zbolel, selektorja pa prav tako zanima, kako je pripravljen Peter John Stevens, ki se bo v soboto in nedeljo v srbski prestolnici predstavil na 50 in 100 m prsno.

Preberite še:

Dimitrij Balandin
Sportal Olimpijski prvak zaznamoval miting v Kranju
kolaz
Sportal Uspelo jim je nekaj posebnega #top10
Ne spreglejte