Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 5. 2023,
18.50

Osveženo pred

10 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Martin Hojak Anka Pogačnik judo Andreja Leški

Petek, 26. 5. 2023, 18.50

10 mesecev, 4 tedne

Velika nagrada v judu, Linz

Borila se je za tretje mesto, Andreja Leški na koncu peta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Andreja Leški | Andreja Leški | Foto Reuters

Andreja Leški

Foto: Reuters

Slovenska judoistka Andreja Leški je na veliki nagradi v avstrijskem Linzu osvojila peto mesto. V boju za tretje mesto jo je po štirih minutah podaljška premagala Francozinja Manon Deketer, lani bronasta na svetovnem prvenstvu v Taškentu.

Maruša Štangar
Sportal Maruša Štangar zmagovalka Linza

Francozinja Manon Deketer je bila v dvoboju aktivnejša. S podaljškom pa je bila vse nevarnejša tudi slovenska tekmovalka Andreja Leški, ki pa ni uspela spremeniti poteka dvoboja. Francozinja, ki je v preteklosti izgubila oba dvoboja z varovanko Luke Kuralta, je na napade začela odgovarjati z nevarnimi protinapadi. Prvič je bila blizu točki po 2:44 minute podaljška, a so sodniki po pregledu posnetka ocenili, da tehnika ne zadostuje za oceno. Po štirih minutah je bil protinapad izveden perfektno in odločitev sodnika jasna.

Svetovna podprvakinja Leški je bila v Linzu v uvodnem krogu prosta, nato pa se je izjemno namučila za zmago proti Španki Sari Padilli Guerrero, ki je bila sicer sila nenevarna, s taktičnimi polnapadi pa je skušala tekmovalki Bežigrada izsili tri kazni in bila pri tem dvakrat uspešna. Po štirih minutah in pol podaljška se je veselila Slovenka.

Slabše se je izšlo v boju z Japonko Seiko Watanabe. V enakovredni borbi je Japonka v drugem delu izkoristila nepazljivost slovenske šampionke in z atraktivnim metom je predčasno dobila dvoboj. Pozneje se je Japonka prebila vse do finala, kjer jo je premagala rojakinja Momo Tatsukawa.

Napet je bil tudi repasaž s Čehinjo Renato Zachovo. Andreja je ves čas prevladovala v borbi, vsaj dvakrat pa je bila v protinapadu zelo nevarna tudi Čehinja, ki je priložnost iskala v presenečenju. Tudi ta borba je šla v podaljšek. Po dveh minutah in pol dodatnega dela ga je Slovenka dobila z atraktivnim metom.

Anka Pogačnik | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anka Pogačnik Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Martin Hojak je v kategoriji do 73 kg prav tako preskočil uvodni krog, nato pa s končnim prijemom predčasno dobil dvoboj z Diogom Cesarjem iz Gvineje Bisao. V naslednji borbi pa mu je z dvema uspešnima mestoma preboj med osmerico preprečil kosovski reprezentant Akil Gjakova.

V kategoriji do 70 kilogramov je bila za Anko Pogačnik v drugem krogu premočna reprezentantka Kosova Loriana Kuka, sicer že nosilka kolajn s SP in EP. Juša Meciloška je v prvi borbi kategorije do 81 kg ugnal Izraelec Iftach Badash.

Že v četrtek je zmago v Linzu v kategoriji do 48 kg dosegla Maruša Štangar.

Andreja Leški
Sportal Leški v nehvaležni vlogi favoritinje, orjak sporoča: Saj imam še štiri prste
Ne spreglejte