SiolNET. Sportal Drugi športi
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Velika nagrada v judu, Linz

Borila se je za tretje mesto, Andreja Leški na koncu peta

0,04

termometer

Andreja Leški | Andreja Leški | Foto: Reuters
Andreja Leški Foto: Reuters

Slovenska judoistka Andreja Leški je na veliki nagradi v avstrijskem Linzu osvojila peto mesto. V boju za tretje mesto jo je po štirih minutah podaljška premagala Francozinja Manon Deketer, lani bronasta na svetovnem prvenstvu v Taškentu.

Maruša Štangar Sportal Maruša Štangar zmagovalka Linza

Francozinja Manon Deketer je bila v dvoboju aktivnejša. S podaljškom pa je bila vse nevarnejša tudi slovenska tekmovalka Andreja Leški, ki pa ni uspela spremeniti poteka dvoboja. Francozinja, ki je v preteklosti izgubila oba dvoboja z varovanko Luke Kuralta, je na napade začela odgovarjati z nevarnimi protinapadi. Prvič je bila blizu točki po 2:44 minute podaljška, a so sodniki po pregledu posnetka ocenili, da tehnika ne zadostuje za oceno. Po štirih minutah je bil protinapad izveden perfektno in odločitev sodnika jasna.

Svetovna podprvakinja Leški je bila v Linzu v uvodnem krogu prosta, nato pa se je izjemno namučila za zmago proti Španki Sari Padilli Guerrero, ki je bila sicer sila nenevarna, s taktičnimi polnapadi pa je skušala tekmovalki Bežigrada izsili tri kazni in bila pri tem dvakrat uspešna. Po štirih minutah in pol podaljška se je veselila Slovenka.

Slabše se je izšlo v boju z Japonko Seiko Watanabe. V enakovredni borbi je Japonka v drugem delu izkoristila nepazljivost slovenske šampionke in z atraktivnim metom je predčasno dobila dvoboj. Pozneje se je Japonka prebila vse do finala, kjer jo je premagala rojakinja Momo Tatsukawa.

Napet je bil tudi repasaž s Čehinjo Renato Zachovo. Andreja je ves čas prevladovala v borbi, vsaj dvakrat pa je bila v protinapadu zelo nevarna tudi Čehinja, ki je priložnost iskala v presenečenju. Tudi ta borba je šla v podaljšek. Po dveh minutah in pol dodatnega dela ga je Slovenka dobila z atraktivnim metom.

Anka Pogačnik | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anka Pogačnik Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Martin Hojak je v kategoriji do 73 kg prav tako preskočil uvodni krog, nato pa s končnim prijemom predčasno dobil dvoboj z Diogom Cesarjem iz Gvineje Bisao. V naslednji borbi pa mu je z dvema uspešnima mestoma preboj med osmerico preprečil kosovski reprezentant Akil Gjakova.

V kategoriji do 70 kilogramov je bila za Anko Pogačnik v drugem krogu premočna reprezentantka Kosova Loriana Kuka, sicer že nosilka kolajn s SP in EP. Juša Meciloška je v prvi borbi kategorije do 81 kg ugnal Izraelec Iftach Badash.

Že v četrtek je zmago v Linzu v kategoriji do 48 kg dosegla Maruša Štangar.

Andreja Leški Sportal Leški v nehvaležni vlogi favoritinje, orjak sporoča: Saj imam še štiri prste
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin