Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 9. 2023,
6.45

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Toyota Hyundai Sebastien Ogier Thierry Neuville Kalle Rovanperä WRC reli

Nedelja, 10. 9. 2023, 6.45

7 mesecev, 3 tedne

Reli Akropolis, sobota

Dopoldne troboj za zmago, popoldne boj za preživetje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
reli Akropolis Kalle Rovanperä Toyota | Kalle Rovanperä je v soboto prevzel vodstvo na letos blatnem Akropolisu. | Foto Red Bull Content Pool

Kalle Rovanperä je v soboto prevzel vodstvo na letos blatnem Akropolisu.

Foto: Red Bull Content Pool

Sobota dopoldne: epski troboj za zmago. Sobota popoldne: boj preživetje na grških cestah. Svetovni prvak Kalle Rovanperä ima po 12 od 15 hitrostnih preizkušenj desete dirke svetovnega prvenstva v reliju dobri dve minuti prednosti pred Danielom Sordom (Hyundai), saj sta njegova tekmeca za zmago Thierry Neuville in Sebastien Ogier odstopila.

Thierry Neuville reli Akropolis
Sportal Preplah za Neuvilla, a legenda ostaja za njim #video

Thierry Neuville | Foto: Red Bull Content Pool Thierry Neuville Foto: Red Bull Content Pool Thierry Neuville (Hyundai) je vodil po petkovem drugem dnevu relija Arropolis, a je imel le 2,8 sekunde naskoka pred osemkratnim svetovnim prvakom Sebastienom Ogierjem (Toyota). Slednji v tej sezoni nastopa le na nekaj izbranih relijih.

Soboto je bolje začel Belgijec in ostal v vodstvu, toda v deseti hitrostni preizkušnji je z dirkalnikom zadel luknjo na cesti ter poškodoval vzmetenje desnega sprednjega kolesa. To je pomenilo, da je vodstvo prevzel Francoz, toda tudi on ga ni zadržal. Na zadnjem današnjem brzincu je tudi on poškodoval dirkalnik, z načetim zadnjim levim kolesom izgubil štiri minute in padel na četrto mesto skupnega seštevka, a pozneje ni dokončal etapnega dela relija in je tako kot Neuville odstopil.

V vodstvu je tako Kalle Rovanperä (Toyota), ki bo, če ne bo imel podobnih težav v nedeljo, lahko mirno vozil do zmage. Ima namreč več kot dve minuti naskoka pred najbližjim tekmecem, to je zdaj Španec Dani Sordo (Hyundai), tretji pa je še en Toyotin voznik, Valižan Elfyn Evans, ki ima še pet sekund večji zaostanek. V nedeljo bodo na sporedu le še trije brzinci.

Reli Akropolis, po 15 od 18 hitrostnih preizkušenj:

1. Kalle Rovanperä (Toyota) 

2. Dani Sordo (Hyundai) +2:04,4
3. Elfyn Evans (Toyota) +2:09,4
4. Ott Tänak (M-Sport Ford) +4:49,7
5. Esapekka Lappi (Hyundai) +6:16,2
6. Takamoto Katsuta (Toyota) +7:02,2

"Danes se je na vrhu veliko dogajalo. Ni bilo lahko, Sebastien je kar dobro priganjal. Zase lahko rečem, da je bilo uspešno, ne samo, da sem bil hiter, tudi avto je še v enem kosu," je dejal aktualni svetovni prvak Rovanperä.

V skupnem seštevku prvenstva je pred Grčijo, ki je deseta postaja sezone, vodil Rovanperä s 170 točkami, drugi je bil Evans (145). Po koncu grške preizkušnje bodo na vrsti še tri postaje svetovnega prvenstva. Sezona se bo končala sredi novembra na Japonskem.

WRC reli Akropolis
Sportal Ekstremni pogoji za dirko v poplavljeni Grčiji
Elfyn Evans Reli
Sportal Evans se vrača v boj za naslov prvaka
Ne spreglejte