Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2024,
8.20

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Christian Horner Red Bull Racing Formula 1 Red Bull Max Verstappen

Četrtek, 15. 2. 2024, 8.20

2 meseca, 1 teden

V četrtek še predstavitev Red Bullovega dirkalnika

Red Bull: Ni govora o prestopu Verstappna k Mercedesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Abu Dabi Max Verstappen | Glavni svetovalec Red Bulla, ekipe formule 1, Helmut Marko je prepričan, da Max Verstappen po koncu sezone ne bo prestopil k Mercedesu. | Foto Reuters

Glavni svetovalec Red Bulla, ekipe formule 1, Helmut Marko je prepričan, da Max Verstappen po koncu sezone ne bo prestopil k Mercedesu.

Foto: Reuters

Glavni svetovalec Red Bullove ekipe formule 1 Helmut Marko je prepričan, da trikratni zaporedni svetovni prvak Max Verstappen ne bo prestopil k Mercedesu po koncu sezone. Pri Mercedesu se bo namreč po odhodu britanskega zvezdnika Lewisa Hamilton k Ferrariju sprostilo dirkaško mesto.

McLaren 2024
Sportal McLarnove skrivalnice in grožnja Red Bullu #video

Pri Red Bullu so prepričani, da niti bogata ponudba Mercedesa ne bi omajala Nizozemca. Ta ima z Red Bullom sicer sklenjeno pogodbo do konca sezone 2028, s katero po informacijah za formulo 1 specializiranih medijev prejema okoli 50 milijonov evrov na leto. "Ni govora o prestopu. Mislim, da ima Max dober spomin," je na dogodke iz preteklih let spomnil Helmut Marko in izpostavil predvsem trk Verstappna in Hamiltona leta 2021 v Silverstonu, ko je Nizozemec z visoko hitrostjo nato zletel v zaščitno ogrado. "Tu je tudi dogajanje iz Abu Dabija ob koncu tiste sezone. To se globoko zasidra v spomin," je še dodal 80-letni Avstrijec.

Verstappen je sezono 2021 po kontroverznem dogajanju ob koncu dirke za VN Abu Dabija sklenil kot svetovni prvak, v zadnjih dveh letih pa je bil neprekosljiv. Hamilton bo po zadnjem letu v barvah Mercedesa nato prestopil k Ferrariju, po besedah Marka pa je ta novica Verstappna le nasmejala.

Težko pričakovana predstavitev

Ferrari in Mercedes sta svoja dirkalnika za prihajajočo sezono, ki se bo začela tretjega marca z dirko za VN Bahrajna, že predstavila. Red Bull ta naloga ob precejšnjem zanimanju javnosti čaka ta četrtek pozno popoldne.

Na predstavitvi bo prisoten tudi šef ekipe Christian Horner, ki ga še naprej interno preiskujejo zaradi neprimernega obnašanja do zaposlenih v ekipi. Kljub temu se bo Horner, ki zanika vse obtožbe, soočil z mediji na predstavitvi. Zaradi nadaljnjega poteka raziskave pa ne bo na voljo za vprašanja o primeru.

Preiskava zaradi neprimernega vedenja Christiana Hornerja še ni končana. | Foto: AP / Guliverimage Preiskava zaradi neprimernega vedenja Christiana Hornerja še ni končana. Foto: AP / Guliverimage

Horner je bil pretekli teden na zaslišanju podjetja Red Bull, ki bdi nad dirkaško ekipo. V njej so si zaradi prihajajoče sezone F1 želeli čimprejšnjo rešitev, a bo Horner po predstavitvi dirkalnika deležen še novih zaslišanj. Britanec je na čelu ekipe Red Bulla že 19 let, torej vse od prihoda te zasedbe v karavano F1. V tem času je ekipa šestkrat postala konstruktorski prvak, ima pa tudi sedem naslovov svetovnega prvaka med dirkači. Ob Verstapnnu je štiri prispeval Nemec Sebastian Vettel.

Christian Horner
Sportal Afera vodje Red Bulla po večurnem zaslišanju še ni razrešena
Mercedes W15 2024
Sportal Hamiltonova zadnja srebrna puščica, ki to spet ni #video
Ferrari SF-24
Sportal Ferrarijev dirkalnik za kaj več kot le zmago ali dve #video

 

Ne spreglejte