Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 2. 2022,
17.30

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Christian Horner Sergio Perez Max Verstappen Red Bull Racing Formula 1

Sreda, 9. 2. 2022, 17.30

2 leti, 2 meseca

Predstavitve dirkalnikov: Red Bull

Ne le številka ena, do zadnjega delčka povsem nov Red Bull #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
RB18 Red Bull | "Bik je pobegnil." S temi besedami Red Bull Racing naznanja predstavitev svojega novega dirkalnika. | Foto Red Bull Content Pool

"Bik je pobegnil." S temi besedami Red Bull Racing naznanja predstavitev svojega novega dirkalnika.

Foto: Red Bull Content Pool

Tukaj so prvi posnetki in fotografije dirkalnika RB18, s katerim bo Max Verstappen v 23 dirk dolgi sezoni 2022 branil naslov svetovnega prvaka formule 1.

Verstappen na ledu
Sportal Verstappen številko ena krstil z dirkanjem na ledu #video
Haas novi dirkalnik
Sportal Težko pričakovane prve fotografije nove formule 1

RB18 Red Bull | Foto: Red Bull Content Pool Foto: Red Bull Content Pool "Zdaj imamo številko ena na dirkalniku in naša naloga je, da jo branimo. Z novim tehničnim pravilnikom pa bo to še težje," je na spletni predstavitvi dirkalnika in ciljev povedal vodja ekipe Christian Horner. "Smo pri novih pravilih kaj zgrešili? Je kdo drug svojo nalogo opravil bolje? To se zdaj sprašujemo vsi." Tako velikih sprememb v tehničnem pravilniku ni bilo že vsaj 30 let, dodaja Horner. "Vsak delček na dirkalniku je popolnoma nov." Razvoj dirkalnika se bo dogajal tudi med sezono, od prve do zadnje dirke, je še razlagal vodja Red Bullove ekipe. Imajo tudi novega glavnega pokrovitelja, tako se ekipa uradno imenuje Oracle Red Bull Racing. 

"Komaj čakam, da se vrnem v dirkalnik in začnem dirkati," so bile prve besede svetovnega prvaka Maxa Verstappna. "Veliko je neznank, kar zadeva dirkalnik. Sam sem se fizično dobro pripravil. Ne vemo pa, kakšen je dirkalnik." Nizozemec bo imel na dirkalniku prvič številko ena. "Lepša je kot 33," je dejal v smehu. Njegov ekipni kolega Sergio Perez je v le nekaj besedah povedal ključno dejstvo nove ere formule 1: "Vsi začenjamo z ničle." Z novimi dirkalniki bo ob vožnji v zavetrju manjša izguba podtlaka in zato bi morala biti prehitevanja lažja. "Upam, da bomo lahko vozili tik za tekmeci in bodo zato dirke še bolj zanimive," je poudaril Mehičan. Red Bull bo prvič sam izdeloval tudi motor. Šlo bo le za predelavo Hondinega. Honda se je uradno znova umaknila iz formule 1.

RB18 Red Bull | Foto: Red Bull Content Pool Foto: Red Bull Content Pool

RB18 Red Bull | Foto: Red Bull Content Pool Foto: Red Bull Content Pool "Dirkalnik je bolj čist," je po razkritju dirkalnika RB18 dejal Horner. Res so sprednje in zadnje krilce ter stranski deli bolj poenostavljeni. In zato je že na prvi pogled lepši oziroma ima v resnici videz pravega dirkalnika, kar je dirkalnikom formule ena v zadnjih letih manjkalo. "Do prve dirke bo še kar nekaj sprememb. Med sezono se bo še dogajala evolucija." Dirkača sta ga za zdaj preizkusila samo v simulatorju. "Občutek je, da je oprijem slabši," pravi Verstappen. Poudaril je še, da se bo treba privaditi na drugačen pogled iz kokpita, saj večje, 18-palčne pnevmatike nekoliko zakrivajo pregled nad stezo. RB18 bo prvič na dirkališče zapeljal 23. februarja, ko se v Barceloni začenjajo prva od dveh tridnevnih testiranj.

RB18 Red Bull | Foto: Red Bull Content Pool Foto: Red Bull Content Pool

Lando Norris McLaren
Sportal Mladi zvezdnik bo dirkal za McLaren do 2025
Lewis Hamilton
Sportal Ugibanj je konec: "Dobrodošel nazaj, Lewis Hamilton."
Ne spreglejte