Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2023,
20.15

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Honda Tim Gajser Tim Gajser KTM Jan Pancar motokros MXGP

Nedelja, 27. 8. 2023, 20.15

8 mesecev, 1 teden

DP v motokrosu

Pancar ob odsotnosti Gajserja številka 1 v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Jan Pancar Španija | Jan Pancar je zmagal v odprtem razredu dirke državnega prvenstva. | Foto Matej Podgoršek

Jan Pancar je zmagal v odprtem razredu dirke državnega prvenstva.

Foto: Matej Podgoršek

September prinaša še tri dirke svetovnega prvenstva v motokrosu, Slovenec v MX2 Jan Pancar je za trening odpeljal dirko državnega prvenstva v Škednju pri Slovenskih Konjicah in suvereno zmagal. Tim Gajser, svetovni prvak v MXGP, energijo za zaključek zanj zelo težke sezone nabira na oddihu na morju.

motokros Roman Jelen Mark Müller
Sportal Pred Gajserjem oral ledino, danes mu tudi zaradi Tima cveti trenerski posel

Na progi Škedenj je potekala peta dirka državnega prvenstva, ki so jo organizirali člani AMD Slovenske Konjice. Udeležilo se je je 126 tekmovalk in tekmovalcev. Ob uspehih Tima Gajserja Slovenija doživlja pravi razmah motokrosa. Nastopili so v osmih različnih tekmovalnih razredih, najmlajši na motorjih do 50 kubičnih centimetrov pa so se borili v pokalnem tekmovanju.

V odprtem razredu MX Open je Pancar suvereno zmagal. Dirko je izkoristil kot trening za pripravo na preostanek sezone. Pričakovano je prišel do skupne zmage, potem ko je bil prepričljivo najhitrejši v obeh vožnjah. "Na dirko sem prišel z razlogom, da naredim trening. Vedno je tekma najboljši trening. Nisem prišel zaradi pokala, ampak da me od blizu vidijo tudi tisti navijači, ki ne morejo priti na dirke svetovnega prvenstva," je po predstavah brez napak povedal Pancar.

Ciljno črto prve vožnje je prečkal kar minuto in 26 sekund hitreje kot Miha Bubnič. Še bolj razpoložen je bil v drugi, ko je bil od Bubniča hitrejši za minuto in 33 sekund. Na zmagovalne stopničke se je zavihtel še Žan Žaler. Bubnič je z drugim mestom postal vodilni dirkač prvenstva. Do te dirke vodilni Denis Jakša je bil namreč šele šesti.

Jaka Peklaj | Foto: Matej Podgoršek Jaka Peklaj Foto: Matej Podgoršek V Slovenskih Konjicah je Jaka Pekljaj po prestopu iz razreda MX125 v MX2 v obsežni konkurenci prišel do zmage v obeh vožnjah in tako prišel do 50 prvenstvenih točk. Žan Oven je bil najboljši v konkurenci tekmovalcev razreda MX125.

Val Slavec je bil najboljši v razredu MX85, vlogo prvega favorita je v rezredu MX65 z zmago upravičil Alex Novak. V konkurenci MX50 je skupno zmago slavil Matic Maček, med veterani pa sta bila najboljša Simon Lavrin (veterani 40) in Bogomir Gajser (veterani 50).

Še tri dirke svetovnega prvenstva

Tim Gajser | Foto: Matej Podgoršek Tim Gajser Foto: Matej Podgoršek V svetovnem prvenstvu so do konca sezone še tri dirke: naslednji konec tedna VN Turčije, 16. in 17. septembra bodo dirkali v italijanski Maggiori, kar je lepa priložnost tudi za navijače, zaključek pa bo 24. septembra v Matterley Basinu v Angliji. Gajser je po petih odpeljanih dirkah 17. v razvrstitvi razreda MXGP, Pancar, ki je nastopil na vseh 16 dirkah, pa v MX2 zaseda 11. mesto.

Tim Gajser Honda Nizozemska
Sportal Gajser dvakrat peti, nova poškodba Herlingsa
Tim Gajser Honda
Sportal Gajser odpeljal najboljšo vožnjo po težki poškodbi
Ne spreglejte