Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 8. 2023,
18.00

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

Natisni članek

Yamaha Jago Geerts Andrea Adamo Jeffrey Herlings Kawasaki Romain Febvre GasGas Jorge Prado KTM Jan Pancar Honda Tim Gajser Tim Gajser motokros MXGP

Sobota, 12. 8. 2023, 18.00

8 mesecev, 3 tedne

MXGP Švedske, kvalifikacijska dirka

Gajser odpeljal najboljšo vožnjo po težki poškodbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42
Tim Gajser Honda | Najboljša dirka Tima Gajserja po težki poškodbi | Foto Honda Racing/ShotbyBavo

Najboljša dirka Tima Gajserja po težki poškodbi

Foto: Honda Racing/ShotbyBavo

Tim Gajser je odpeljal najboljšo vožnjo po julijski vrnitvi na dirke svetovnega prvenstva MXGP. Na kvalifikacijah za nedeljsko VN Švedske je osvojil drugo mesto, boljši je bil samo najverjetnejši novi svetovni prvak Jorge Prado. Veliko smolo s kamnom v zobniku je na kvalifikacijski dirki razreda MX2 imel Jan Pancar.

Maxime Renaux
Sportal Tekmec več za Gajserja. Geerts z belo zastavo.

Jorge Prado | Foto: Matej Podgoršek Jorge Prado Foto: Matej Podgoršek VN Švedske v Uddevalli je 15. dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu, ki ga dobiva Španec Jorge Prado (GasGas). Kvalifikacijsko dirko je osvojil že desetič! S prednostjo 102 točk pred Francozom Romainom Febvrom (Kawasaki) se mu obeta prvi naslov prvaka v MXGP.

Najboljšo vožnjo po vrnitvi po najtežji poškodbi v karieri (zlom stegnenice) je odpeljal Tim Gajser (Honda). Z dobrim štartom je ves čas vozil na drugem mestu in na njem z devetimi sekundami zaostanka tudi končal. Tretji je bil Švicar Jeremy Seewer (Yamaha), najzanimivejši dvoboj dirke pa je za četrto mesto dobil Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM). Premagal je Febvra, zmagovalca zadnjih štirih velikih nagrad.

Pancarju kamen pokvaril kvalifikacijsko dirko

Jan Pancar | Foto: Matej Podgoršek Jan Pancar Foto: Matej Podgoršek V razredu MX2 je kvalifikacijsko dirko in 10 točk dobil Norvežan Kevin Horgmo (Kawasaki), kar je njegova sploh prva zmaga v svetovnem prvenstvu. Vodilni v skupnem seštevku Italijan Andrea Adamo (KTM) je bil tretji in lahko ta konec tedna še poveča prednost pred Belgijcem Jagom Geertsom (Yamaha), ki zaradi zloma ključnice izpušča drugo zaporedno dirko. 

Desetemu v prvenstvu MX2 Janu Pancarju (KTM) na zadnjih dirkah ne gre vse po načrtih in tudi tokrat je bilo tako. Boril se je za točke, ki jih na kvalifikacijski dirki dobi prvih 10, a mu je dva kroga pred ciljem kamen prišel v zobnik in ga zlomil. Tako je moral odstopiti. Pa toliko je obetal na treningu na čas, ko je odpeljal peti najhitrejši krog.

Velika nagrada Švedske bo v nedeljo ob zdaj že poznanih urah: v MX2 prva vožnja ob 13.15 in druga ob 16.10, v MXGP pa ob 14.15 in 17.10.

Tim Gajser Honda
Sportal Gajser samozavesten, čeprav je zaradi poplav treniral manj
motokros Roman Jelen Mark Müller
Sportal Pred Gajserjem oral ledino, danes mu tudi zaradi Tima cveti trenerski posel
Roman Fabvre Kawasaki
Sportal V Hondi jim je odleglo, Febvre potrebuje odstop Prada
Ne spreglejte