Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2023,
19.30

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Honda KTM GasGas Yamaha Jago Geerts Jorge Prado Jeffrey Herlings Tim Gajser Tim Gajser Maxime Renaux MXGP motokros

Petek, 11. 8. 2023, 19.30

8 mesecev, 2 tedna

Vrača se Maxime Renaux

Tekmec več za Gajserja. Geerts z belo zastavo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Maxime Renaux | Maxime Renaux je svetovni prvak MX2 iz sezone 2021. V MXGP ima dve zmagi. | Foto Guliverimage

Maxime Renaux je svetovni prvak MX2 iz sezone 2021. V MXGP ima dve zmagi.

Foto: Guliverimage

Na 15. postaji svetovnega prvenstva v motokrosu (Uddevalla) se po treh mesecih na dirke res vrača Maxime Renaux, Yamahin adut v razredu MXGP. Bo pa VN Švedske moral izpustiti njegov ekipni kolega, ki dirka v razredu MX2, Jago Geerts. Ta tako najverjetneje izgublja boj za naslov svetovnega prvaka.

Tim Gajser Honda
Sportal Gajser samozavesten, čeprav je zaradi poplav treniral manj

Jago Geerts | Foto: Matej Podgoršek Jago Geerts Foto: Matej Podgoršek Belgijec Jago Geerts (Yamaha) ima 23 let in tako zadnje leto nastopa v MX2. In očitno tudi letos ne bo postal svetovni prvak. Lani ga je premagal Tom Vialle (KTM), ki je odšel v ZDA, letos ga bosta očitno poškodbi stali lovoriko. Sredi sezone, ko je vodil v skupnem seštevku, je dve dirki izpustil zaradi zlomljene kosti v zapestju. Na prejšnji dirki na Finskem pa si je ob grdem padcu zlomil ključnico. Iz Yamahe so sredi tedna nepričakovano sporočili, da obstaja nekaj možnosti, da bo na Švedskem ta konec tedna že dirkal. A je Geerts zdaj sam sporočil, da mora izpustiti še četrto veliko nagrado letos. "Po zadnjem zdravniškem pregledu in posvetovanju z osebnim zdravnikom in ekipo sem se odločil, da na Švedskem ne nastopim." Italijan Andrea Adamo (KTM), ki ima 20 točk več, mu lahko tako še pobegne. V najboljšem primeru celo za dodatnih 60 točk. Nato bodo do konca sezone ostale samo še štiri dirke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jago Geerts (@jagogeerts93)

Za Tima Gajser bo VN Švedske četrta dirka po vrnitvi. | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Za Tima Gajser bo VN Švedske četrta dirka po vrnitvi. Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Se pa po Timu Gajserju (Honda), ki je izpustil prvih 11 dirk sezone (zlomljena stegnenica), in Nizozemcu Jeffreyju Herlingsu (KTM), ki je sredi sezone manjkal štiri dirke (počeno vratno vretence), zdaj na štartno rampo prvenstva MXGP vrača Maxime Renaux (Yamaha). Francoz si je zlomil kost v stopalu na dirki v Španiji meseca maja in izpustil devet velikih nagrad. Pred sezono je spadal v širši krog favoritov za naslov prvaka. To je potrdil z zmago v Švici. Zdaj pa je v skupnem seštevku 12. Ima 202 točki, vodilni in najverjetnejši novi prvak Jorge Prado (GasGas) pa 720. "Čas je za dirkanje! Nazaj sem na Švedskem. Brez pričakovanj, saj še potrebujem ure na motorju. A zdaj lahko začnem graditi za naslednjo sezono. Komaj čakam, da se začne. Res sem pogrešal to, kar delam najraje," je zapisal na družabnih omrežjih.

motokros Roman Jelen Mark Müller
Sportal Pred Gajserjem oral ledino, danes mu tudi zaradi Tima cveti trenerski posel
Roman Fabvre Kawasaki
Sportal V Hondi jim je odleglo, Febvre potrebuje odstop Prada
Tim Gajser Honda Finska
Sportal Dva brutalna padca, preplah tudi v Hondi. Znova slavi Febvre.
Ne spreglejte