Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2024,
12.30

Osveženo pred

2 dneva, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Lance Stroll Fernando Alonso Aston Martin Esteban Ocon Alpine Pierre Gasly Formula 1

Četrtek, 27. 6. 2024, 12.30

2 dneva, 10 ur

Formula 1

Gasly in Stroll dobila novi pogodbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Suzuka Pierre Gasly Alpine |  Pierre Gasly ostaja v dirkalniku ekipe Alpine. | Foto Guliverimage

Pierre Gasly ostaja v dirkalniku ekipe Alpine.

Foto: Guliverimage

Še naprej čakamo na odločitev Carlosa Sainza in ekipe Mercedes, kdo bo njen drugi voznik prihodnje leto, sta pa pred VN Avstrije dva dirkača podpisala novo pogodbo. Pierre Gasly ostaja pri ekipi Alpine, Lance Stroll manj pričakovano v Aston Martinu.

Barcelona Max Verstappen Red Bull
Sportal Raketa Russell, a samo za dva kroga. Verstappen premagal Britance.
Znova je govorice, da bo zaradi notranjih razprtij z začetka leta zapustil Red Bull, zavrnil Max Verstappen. "Formula 1 ne deluje kar tako, da boš rekel: adijo, fantje. Imam dolgoročno pogodbo z Red Bullom. In tukaj sem srečen." Mercedesov šef Toto Wolff ga namreč javno še naprej snubi. 

Pierre Gasly | Foto: Guliverimage Pierre Gasly Foto: Guliverimage Pierre Gasly je podaljšal sodelovanje z ekipo formule 1 Alpine. Pogodba je večletna, podrobnosti pa niso razkrili. "V tej ekipi se počutim kot doma. Uživam, ker sem del prave formule 1, in mislim, da imamo pri Alpinu še večjo vizijo. Tu sem zdaj 18 mesecev in moja naloga še ni končana," je ob podaljšanju sodelovanja dejal 27-letni Francoz. Gasly se je ekipi pridružil ob začetku lanske sezone, doslej je zbral 67 točk, na šprinterskih dirkah v Belgiji in na Nizozemskem pa se je dvakrat uvrstil na stopničke. Po slabšem začetku letošnje sezone je zadnji dve dirki vendarle končal med dobitniki točk, v točkovanju letošnjega prvenstva je s petimi točkami 15.

Za zdaj še ni znano, kdo bo njegov moštveni sotekmovalec v prihodnji sezoni. Ekipa je nedavno sporočila, da ne bo podaljšala sodelovanja s še enim Francozom Estebanom Oconom. Alpine je ena od ekip, ki skuša privabiti Španca Carlosa Sainza, ta bo ob koncu sezone svoj sedež pri Ferrariju moral prepustiti Britancu Lewisu Hamiltonu.

Dirkaška zasedba za sezono 2025:

Red Bull
: Max Verstappen in Sergio Perez
Ferrari: Charles Leclerc in Lewis Hamilton
Mercedes: George Russell in ?
McLaren: Lando Norris in Oscar Piastri
Aston Martin: Fernando Alonso in Lance Stroll
Alpine: Pierre Gasly in ?
Williams: Alex Albon in ?
RB: Juki Cunoda in ?
Haas: ? in ?
Sauber (Audi od 2026): Nico Hülkenberg in ?

Lance Stroll ostaja v Aston Martinu. | Foto: Reuters Lance Stroll ostaja v Aston Martinu. Foto: Reuters V Spielbergu, kjer bo konec tedna VN Avstrije, pa so oznanili podpis nove pogodbe tudi v ekipi Aston Martin. Lance Stroll je kljub precej slabšim rezultatom od Fernanda Alonsa dobil novo večletno pogodbo. Je pa res, da je njegov oče Lawrence Stroll lastnik ekipe. Za Aston Martin je Kanadčan odpeljal 112 dirk in bil dvakrat na zmagovalnem balkonu (tretji v Italiji in Bahrajnu leta 2020). S 17 osvojenimi točkami je po desetih dirkah letošnje sezone na 11. mestu skupnega seštevka. Španec Alonso je novo večletno pogodbo z ekipo podpisal že na začetku sezone, trenutno je z 41 točkami deveti.

Kokpitu v ekipi RB bliže Lawson kot Ricciardo
Vse bolj negotova je prihodnost Daniela Ricciarda, ki je letos osvojil samo devet točk, 10 manj od ekipnega kolega Jukija Cunode. Japonec je že dobil novo pogodbo z ekipo RB, Avstralec jo bo težko. Red Bullov svetovalec Helmut Marko je že namignil, da se bolj nagibajo k odločitvi za mlajšega Liama Lawsona. Ricciardo je ob prihodu v Avstrijo dejal, da meni, da ima še nekaj dirk, da se dokaže in obdrži sedež.
Barcelona Lando Norris McLaren
Sportal Norris dirkal na meji, da je Verstappnu ukradel "pole position"
Barcelona Lewis Hamilton Mercedes
Sportal Prvi trije v razmiku 55 tisočink, med njimi ni Verstappna
Silverstone
Sportal Silverstone dva tedna pred dirko še ni razprodan
Ne spreglejte