Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2024,
11.27

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Kristjan Čeh Kristjan Čeh atletika Tina Šutej

Sobota, 8. 6. 2024, 11.27

1 teden, 4 dni

EP v atletiki

Tina Šutej je odpovedala nastop na EP v Rimu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Tina Šutej | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tina Šutej je dan po zmagoslavju Kristjana Čeha drugi dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu odpovedala nastop v kvalifikacijah v skoku s palico, so sporočili iz slovenske reprezentance. Članica celjskega Kladivarja se je poškodovala prejšnjo nedeljo na treningu v Celju in ne bo branila brona s prejšnjega EP.

Kristjan Čeh
Sportal Kristjan Čeh: Zelo dobro sliši
Rok Ferlan
Sportal Ferlan do osebnega rekorda in polfinala, Demšar finale zgrešil za 15 stotink

"Mišica ne dela tako, kot bi morala. Pred tednom dni sem si nekoliko natrgala kratkoglavo mišico na roki. Sprva je nisem mogla obremeniti, a so zdravniki po pregledih povedali, da je manjša natrganina, vendar naj bi lahko klub temu skakala na EP. Zato sem odšla v Rim, čeprav po poškodbi s palico nisem skakala. A sem na ogrevanju danes videla, da ne bom mogla nastopiti. Bolečina ni bila huda, sem navajena zaradi težav z Ahilovo tetivo še hujše. V tretjem skoku na ogrevanju pa sem skoraj še enkrat zdrsnila na palici in sem se odločila, da ne bom tvegala," je povedala Šutej.

Petintridesetletna Šutej, dobitnica štirih medalj z velikih tekem v zadnjih letih, bi branila bronasto medaljo s prejšnjega EP pred dvema letoma v Münchnu. Poškodovala se je v nedeljo na treningu. Pri prijemu palice je zgornja roka zdrsnila in vrh palice se ji je zarinil v mišico na roki. Udarec je pustil posledice, vendar na srečo, kot je sporočil vodja slovenske ekipe Lado Mesarič, le z nekoliko oteklo modrico in ni bilo natrganin. Tako je prišla v Rim v boj za medalje, vendar je morala nastop odpovedati.

Lamont Marcell Jacobs
Sportal Na evropskem prvenstvu dvojno italijansko slavje na 100 m

Telesno je dobro pripravljena

"Telesno sem dobro pripravljena, razen skoka s palico lahko normalno treniram. A sem si poškodovala ravno tisto roko, ki nosi največje obremenitve tudi zaradi rotacij na palici. Zgornji del trupa je zelo pomemben. V roki me je na poškodovanem delu ves čas pikalo. Zanimivo pa je, da nimam bolečin v tetivi. Upam, da bom do konca junija že zdrava. V mesecu dni pa lahko še veliko naredim pred tekmo na OI. Ne bom obupala in bom trenirala ter skušala zaceliti mišico.

V zadnjih treh tednih je imela kar nekaj zdravstvenih težav. "Najprej sem se zastrupila s hrano pred diamantno ligo v Marakešu. Nato sem zbolela za novim koronavirusom, potem pa sem se še poškodovala na treningu. Nisem slabo pripravljena, a nisem na taki ravni, kot sem bila v zadnjih letih. Lahko bi prišla danes v finale, ampak lahko bi se tudi še huje poškodovala. Tudi glava malo trpi, ampak milim, da se lahko vseeno dobro pripravim za OI," je dodala Šutej.

Poškodovala se je že na prejšnjem evropskem prvenstvu

Šutej si je na prejšnjem EP v Nemčiji na ogrevalnem skoku s sprinterico porezala dlan. Oskrbeli so jo in kljub velikemu pritisku in stresu je potegnila iz sebe vse ter prišla do medalje. Šele po tekmi je dobila devet šivov.

Leta 2022 je osvojila dve medalji, marca najprej bron na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Beogradu, bila pa je še četrta na SP julija v Eugenu v ZDA. Nekdanja mladinska svetovna prvakinja (2006) je dve srebrni medalji osvojila še na dvoranskih EP, prvo leta 2021 v poljskem Torunu, drugo lani v Istanbulu.

Kdo od naših danes tekmuje?

V prvem krogu na 400 m bo danes ob 12.03 tekel Rok Ferlan ter si skušal zagotoviti nedeljski polfinale ob 20.38. Tri slovenske predstavnike čakajo danes večerni polfinalni nastopi. Ob 20.12 bo na 100 m ovire tekla Nika Glojnarič, ob 20.38 na 110 m ovire Filip Jakob Demšar, ob 21.10 pa na 100 m Anej Čurin Prapotnik. Nedolgo zatem bodo v vseh teh treh disciplinah sledili še finalni nastopi.

Preberite še:

Luka Janežič
Sportal Luka Janežič odpovedal nastop na EP, Tina Šutej bo pripravljena
atletika, pred evropskim prvenstvom v Rimu
Sportal Na EP številčna zasedba, pri Tini Šutej še vedno vprašaj
Ne spreglejte