SiolNET. Sportal Atletika
1,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Senegalec obtožen, da je sprejel za 1,32 milijona evrov podkupnin

Diack priznal: Rusi so mu plačevali, on pa je prikrival pozitivne dopinške teste

1,18

termometer

Lamine diack | Nekdanji prvi mož svetovne atletike Lamine Diack je priznal, da je v zameno za denar prikrival pozitivne dopinške teste ruskih športnikov. | Foto: Reuters
Nekdanji prvi mož svetovne atletike Lamine Diack je priznal, da je v zameno za denar prikrival pozitivne dopinške teste ruskih športnikov. Foto: Reuters

Nekdanji prvi mož svetovne atletike Lamine Diack je danes priznal, da je namerno zavlačeval z disciplinskimi postopki proti ruskim športnikom, ki so bili osumljeni dopinških prekrškov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedeminosemdesetletni Senegalec je obtožen, da je sprejel za 1,5 milijona dolarjev (1,32 milijona evrov) podkupnin iz Rusije, s čimer je s sostorilci prikril pozitivne ruske dopinške teste.

Obenem je obtožen, da je želel pridobiti 3,45 milijona evrov s podkupninami v zameno za čisto ime atletov in atletinj ob dopinških prekrških ter njihovo nadaljnje nastopanje na mednarodnih tekmovanjih.

Lamine Diack Sportal Pohlepni starčki so zadušili lepo kraljico

"Nujno je bilo, da finančno rešimo IAAF"

Na današnjem zaslišanju je Diack dejal, da je upočasnjeval disciplinske postopke v želji, da bi nekdanjo mednarodno atletsko zvezo (IAAF) rešil pred finančnim zlomom.

Diack pa ni jasno razkril neposredne povezave med ruskimi dopinškimi primeri ter številnimi visokimi zneski, s katerimi je leta 2012 financiral volilne kampanje v svoji domovini.

"Nujno je bilo, da finančno rešimo IAAF, in sam sem bil pripravljen sprejeti ta kompromis," Diacka navaja AFP.

Proces proti nekdanjemu prvemu možu svetovne atletike so bo predvidoma nadaljeval do 18. junija, končna odločitev pa bo sprejeta kasneje.

Preberite še:

Sebastian Coe Lamine Diack Sportal Coe ostaja predsednik, primer Diack meče senco na svetovno atletiko evropska atletika, logo Sportal Tudi Evropska atletika podpira boj proti rasni neenakosti atletika, diamantna liga, Rim Sportal Svetovna atletika objavila posodobljena merila za nastop v Tokiu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin