SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče lastniku luksuznega hotela preprečilo obisk Ljubljane

3

termometer

Miroslav Mišković
Foto: Reuters

Specializirano sodišče v Beogradu je zavrnilo prošnjo lastnika srbskega Delta holdinga Miroslava Miškovića, da mu začasno vrne potni list, s katerim bi v sredo prišel na slovesno odprtje hotela Intercontinental v Ljubljani. Mišković je bil namreč nepravnomočno obsojen na petletno zaporno kazen, ker je sinu Marku pomagal pri utaji davkov.

Zahtevek za začasno vrnitev potnega lista za pot v Ljubljano je vložil Miškovićev odvetnik, temu pa je nasprotoval tožilec za organizirani kriminal.

Lastnik Delte, ki je v Ljubljani zgradila hotel Intercontinental, se je na obsodbo pritožil na drugostopenjsko sodišče, kjer pa postopek še poteka. Na beograjskem sodišču so pojasnili, da mu potnega lista ne bodo vrnili zaradi begosumnosti.

Miškovića so aretirali decembra 2012, po sedmih mesecih pripora in plačilu 12 milijonov evrov varščine v gotovini pa so mu poleti 2013 dovolili, da se brani s prostosti, vendar prepovedali, da bi brez dovoljenja sodišča zapuščal kraj bivanja. Odvzeli so mu tudi potni list.

Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je sicer prve goste sprejel konec avgusta, v sredo pa ga bodo tudi slovesno odprli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin