Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
28. 7. 2017,
19.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,93

4

Natisni članek

InterContinental hotel Ljubljana turizem Turizem Ljubljana turisti

Petek, 28. 7. 2017, 19.28

6 let, 6 mesecev

Za prenočitev v novem ljubljanskem hotelu bo treba globoko seči v žep

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,93

4

Hotel Intercontinental v Ljubljani | Foto Hotel Intercontinental

Foto: Hotel Intercontinental

Prvo rezervacijo sobe v novem ljubljanskem hotelu Intercontinental je opravil gost iz ZDA, ki je tudi eden izmed sto milijonov članov Intercontinentalovega kluba zvestobe. Ti so v določenih primerih bolj zvesti verigi kot sami destinaciji, zato se za zasedenost kljub visoki ceni ni bati.

Hotel Intercontinental v Ljubljani bo prve goste sprejel konec avgusta. Veliko slavnostno odprtje bo sledilo konec septembra in bo namenjen ozkemu krogu povabljencev.

Gre za edini na novo odprti Intercontinentalov hotel v Evropi v letošnjem letu. V njem bo med drugim razkošen predsedniški apartma, kot ga Ljubljana še nima. Na spletnem portalu za posredovanje nastanitev Booking.com lahko gostje sobo že rezervirajo.

Hotel Intercontinental se bo edini v prestolnici ponašal s petimi zvezdicami. Bazen v 18. nadstropju bo ponujal odličen razgled na mesto. | Foto: Hotel Intercontinental Hotel Intercontinental se bo edini v prestolnici ponašal s petimi zvezdicami. Bazen v 18. nadstropju bo ponujal odličen razgled na mesto. Foto: Hotel Intercontinental "Sprva smo trženje hotela napovedovali za 15. september, a glede na hitro napredovanje zaključnih del bomo prve goste sprejeli že 31. avgusta," pove Saša Zor, direktorica prodaje in marketinga v hotelu Intercontinental.


Morda vas zanima še:

Eksplozija turizma v Ljubljani raj za hotelirje #infografika
Prosta delovna mesta: Cammeo, Optiweb, hotel InterContinental Ljubljana ...


Razmišljajo celo, da bi ga odprli teden ali dva prej, torej sredi avgusta. Tudi restavracija bo verjetno odprta še pred koncem avgusta, morda bodo predčasno sprejeli tudi kakšne večje skupine turistov, napoveduje Zorova.

Za prenočitev tudi do 350 evrov

Lastnik prvega petzvezdičnega hotela, srbski holding Delta, je že pred časom napovedal, da bo cene prenočitev v eni izmed 165 sob precej prilagajal sezoni, terminu, dogajanju v prestolnici … Pozicionirani bodo kot "price leader" v Ljubljani oziroma dražji hotel. Cene se bodo gibale med 150 in 350 evri na noč. "Člani kluba zvestobe so v določenih primerih bolj zvesti verigi kot sami destinaciji," pojasnjuje direktorica prodaje in marketinga Saša Zor. | Foto: Osebni arhiv "Člani kluba zvestobe so v določenih primerih bolj zvesti verigi kot sami destinaciji," pojasnjuje direktorica prodaje in marketinga Saša Zor. Foto: Osebni arhiv

Preverili smo, koliko bo treba odšteti za prenočitev za dve odrasli osebi prvi konec tedna v septembru in med tednom dva meseca kasneje.

Cene v prvem terminu se gibljejo od 216 do 340 evrov na noč. Najcenejša bo prenočitev v sobi Superior King z veliko zakonsko posteljo, ki pa ne vključuje zajtrka. Največ bodo morali za prenočitev odšteti gostje v veliki dvoposteljni sobi z zajtrkom in možnostjo brezplačne odpovedi dan prej.

Nekoliko cenejša bo prenočitev sredi tedna v začetku novembra. Za sobo Superior King brez zajtrka bo potrebnih 189 evrov, za veliko dvoposteljno sobo z dvema zakonskima posteljama in vključenim zajtrkom pa 300 evrov.

Promocija le za člane Intercontinentalovega kluba zvestobe

Zorova pojasnjuje, da testnega obdobja in promocijskih akcij ne bo, saj delovanja hotela nočejo testirati na svojih gostih. Ekipa zaposlenih se že nekaj mesecev izpopolnjuje po strogih Intercontinenatalovih standardih, čakajo le še na dokončanje hotela.

"Ko hotel enkrat odpremo oziroma sprejmemo prvega gosta, mora biti vse tako, kot je treba. Opravičil ni več," pravi Zorova. Pisarne v hotelu delujejo že tri tedne, dnevno se preverjajo sobe in preizkuša njihova funkcionalnost, pilijo estetski detajli … Pred odprtjem jih bodo ključni zaposleni tudi sami preizkusili.

Hotel Intercontinental v Ljubljani | Foto: Hotel Intercontinental Foto: Hotel Intercontinental Promocijskih cen torej ob odprtju ne bo, bo pa točke zvestobe lahko unovčilo sto milijonov članov Intercontinentalovega kluba zvestobe. Prvo rezervacijo sobe v ljubljanskem hotelu je opravil prav eden izmed njihovih članov, ki prihaja iz ZDA.

"Člani kluba so v določenih primerih bolj zvesti verigi kot sami destinaciji. Pogosto si rečejo: nov hotel se odpira v Ljubljani, pa pojdimo tja," ponazori Zorova.

Iščejo le še natakarje in kuharje

Ekipa zaposlenih je skoraj popolnjena, iščejo še nekaj gostinskega kadra, ki ga je v Ljubljani vse težje dobiti. Trenutno je tako odprt razpis za zaposlitev natakarjev in kuharjev. Hotel Intercontinental v Ljubljani | Foto: Hotel Intercontinental Foto: Hotel Intercontinental Za parkiranje jeklenega konjička bo treba odšteti 40 evrov na dan. "Parkiranje bo mogoče samo kot 'valet parking'. To pomeni, da bo gost svoj avtomobil pustil pred hotelom, parkiralo pa ga bo hotelsko osebje," razloži Zorova.

V kleti hotela bo na voljo 25 parkirnih mest, če bo povpraševanje večje, pa jih bodo najemali v sosednjih garažnih hišah. Ker bo večina gostov prišla z letalom, večjega povpraševanja po parkiriščih ne pričakujejo.

Ne spreglejte