SiolNET. Posel danes Novice
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija zasedla 31. mesto na lestvici inovativnosti

0,06

termometer

inovacije

Ameriški poslovni portal Bloomberg je objavil lestvico 60 najbolj inovativnih držav na svetu. Slovenijo, ki lani ni bila uvrščena na seznam, so letos uvrstili na 31. mesto, za Španijo in pred Madžarsko. Najbolj inovativna država na seznamu je tudi letos Južna Koreja, sledita ji Nemčija in Finska.

Slovenija je od sto možnih prejela 64,11 točke (vodilna Južna Koreja 87,38). Najvišje, na drugo mesto, se je uvrstila po kriteriju učinkovitosti terciarnega izobraževanja, po kriteriju dodane vrednosti v predelovalnem sektorju pa je zasedla osmo mesto. Najslabše se je Slovenija odrezala pri patentni aktivnosti, kjer je zasedla 60. mesto.

rokovnik, Organicer Trendi Slovenci z inovativno idejo, ki bo olajšala organizacijo

Bloomberg je lestvico objavil sedmo leto zapored, v raziskavi pa je upošteval sedem različnih kriterijev. Objavili so jo v času trajanja Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu, kjer svetovni voditelji razpravljajo o globalizaciji pa tudi pomenu inovacij.

Pri pripravi letošnje lestvice je Bloomberg sprva v obzir vzel 200 držav, nato pa izbor oklestil in objavil lestvico 60 najbolj inovativnih.

Univerza v Ljubljani Novice Trije milijoni evrov za inovativne in prožne oblike poučevanja kolo Novice Inovativno slovensko kolo, ki je navdušilo tudi v tujini E-oskrba Trendi Inovativna rešitev oskrbe na daljavo za starejše, invalide in kronične bolnike

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin