SiolNET. Posel danes Novice
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

HSE bo vrnil prvih sto milijonov evrov pomoči države

0,02

termometer

HSE | SDH je tudi sklenil, da bo HSE 42 milijonov evrov državi vrnil v treh mesecih od objave sklepa. | Foto: Bor Slana
SDH je tudi sklenil, da bo HSE 42 milijonov evrov državi vrnil v treh mesecih od objave sklepa. Foto: Bor Slana

Holding Slovenske elektrarne (HSE) bo v sredo državi nakazal sto milijonov evrov kot del povračila dokapitalizacije iz lanskega leta, je sklenil SDH. O vračilu še sto milijonov evrov bo SDH odločil v tretjem četrtletju leta, ko bo znano, kakšne bodo poleti hidrološke razmere in razmere na energetskih trgih.

Potem ko je Slovenski državni holding (SDH), ki je HSE lani dokapitaliziral s 492 milijoni evrov, v začetku marca sporočil, da bo HSE junija začel vračati prvi del sredstev v višini 200 milijonov evrov, je uprava SDH v ponedeljek sklenila, da HSE 7. junija državi nakaže sto milijonov evrov.

O natančnem datumu vračila drugega dela, prav tako sto milijonov evrov, bo SDH odločil v tretjem trimesečju letos, ko bosta znana vpliv hidroloških razmer poletnih mesecev na poslovanje skupine HSE ter morebitni vpliv razmer na energetskih trgih in drugih relevantnih poslovnih okoliščin, je razvidno iz sklepa, ki je danes objavljen na spletnih straneh Ajpesa.

SDH je tudi sklenil, da bo HSE 42 milijonov evrov državi vrnil v treh mesecih od objave sklepa. O natančnem datumu vračila teh sredstev bo SDH odločil s posebnim sklepom. "Dinamika vračila bo določena ob upoštevanju razmer na trgih in drugih relevantnih poslovnih okoliščin s ciljem, da sta zagotovljena stabilnost poslovanja skupine HSE in gospodarno upravljanje sredstev," je zapisala uprava SDH.

Stojan Nikolić Novice Nikoliću zaradi nezakonite odpovedi 120 tisoč evrov Viktor Vračar Posel danes Nadzorniki Teša razrešili generalnega direktorja HSE Novice HSE bo junija začel državi vračati sredstva v višini 200 milijonov evrov HSE Novice Komisija DZ razpravljala o polmilijardni dokapitalizaciji HSE Teš 6 Posel danes V tujini rekordni dobički, v Sloveniji pa državni denar: zakaj HSE potrebuje 500 milijonov?
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin