SiolNET. Posel danes Novice
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Belgijsko, špansko in portugalsko kabinsko osebje Ryanaira uresničilo napovedi

Danes in jutri 50 tisoč Ryanairovih potnikov potuje drugače

0,43

termometer

Ryanair, stavka, odpoved poleta
Foto: Reuters

Odpovedanih je približno 600 poletov družbe Ryanair, ki zatrjuje, da so za vse prizadete potnike že našli nadomestno rešitev.

Med odpovedanimi poleti so predvsem poleti v Belgijo, Španijo in na Portugalsko ter obratno. Prizadetim potnikom so ponudili nadomestne vozovnice ali vračilo prevoznine in vseh pripadajočih stroškov.

Ryanair zatrjuje, da je že prejšnji konec tedna poskrbel za vse potnike na odpovedanih poletih, toda ta fotografija, posneta danes zjutraj na madridskem letališču, nakazuje, da morda to le ni povsem tako. Ryanair zatrjuje, da je že prejšnji konec tedna poskrbel za vse potnike na odpovedanih poletih, toda ta fotografija, posneta danes zjutraj na madridskem letališču, nakazuje, da morda to le ni povsem tako. Foto: Reuters

Ryanair se je potnikom odpovedanih poletov opravičil in ob tem poudaril, da bodo danes kljub stavki opravili več kot 2100 poletov, na katerih bo 400 tisoč potnikov.

Dobra novica za potnike in prevoznike je, da se v zadnjih dveh dneh število odpovedanih poletov vendarle ni povečalo.

Ryanair Posel danes Zaradi stavke v sredo in četrtek Ryanair (do zdaj) odpovedal že 600 poletov

Zahteve po evropski odškodnini (ni)so upravičene

Ryanair je potrdil, da bo vsem upravičenim potnikom izplačal odškodnine, ki jih zahteva Evropska uredba 261/2004 o pravicah potnikov v letalskem prometu, a hkrati vztraja, da je ta stavka "izredna okoliščina", zaradi katere jim ne bi bilo treba izplačati teh odškodnin (250 ali 400 evrov, odvisno od razdalje poleta).

letalo poslovnež potnik Trendi Kdaj nas varuje evropska uredba o pravicah letalskih potnikov?

Toda britanska uprava za civilno letalstvo potnikom svetuje, naj odškodnine vendarle zahtevajo, kajti "izredne okoliščine" so vremenski pojavi in omejitve zračnega prostora, ne pa stavke, ki bi jih, vsaj teoretično, letalski prevoznik lahko preprečil sam.

odpoved, letalski promet, letališče Trendi Letalo je imelo zamudo - ali mi pripada odškodnina?

Odpovedi ni konec (čeprav jih, vsaj za zdaj, ne bo toliko)

Tudi v naslednjih dneh in tednih se bodo vrstile odpovedi Ryanairovih poletov, toda ne v takem obsegu in predvsem ne vedno zaradi enakih razlogov, zato potnikom svetujejo, da na spletnih straneh prevoznika sproti spremljajo razmere in obvestila o svojem poletu.

Za zdaj se ve, da bo do konca oktobra odpovedanih približno 200 poletov, ki so namenjeni na londonsko letališče Stansted ali bodo od tam poleteli. Najbolj izpostavljeni so poleti v kraje Ancona, Basel, Bergerac, Budimpešta, Dortmund, Düsseldorf Weeze, Knock, Köln, Krakov, Madrid, Oslo Torp, Strasbourg in Toulouse.

odpoved, letalski promet, letališče Trendi Kako letalskemu prevozniku dokazati svoj prav

Zrušili so se (prenapeti) urniki

Eden od razlogov za odpovedi (in tudi nezadovoljstvo zaposlenih) so prenapete izmene, ki zaposlenim, zlasti pilotom, otežujejo ali celo onemogočajo izrabo letnega dopusta v zakonsko predpisanih rokih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin