Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 2. 2021,
9.15

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

Jasna Kuljaj Renato Jenček Pri Črnem Petru Planet TV

Sobota, 27. 2. 2021, 9.15

3 leta, 2 meseca

Pri Črnem Petru

Spoznajte novega lastnika gostilne Pri Črnem Petru #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Nocoj ob 19.45 se na Planet z že četrto sezono vrača prenovljena zabavnoglasbena oddaja Pri Črnem Petru. V igranem delu so se ekipi pridružili številni priljubljeni slovenski igralci, med njimi tudi Renato Jenček, ki ga bomo v oddaji spremljali v vlogi novega lastnika gostilne Martina.

Pri Črnem Petru
Planet TV Pri Črnem Petru z novim studiom in novimi liki

Nekoč ste povedali, da ste v mladih letih želel postati oficir, v oddaji Pri Črnem Petru vas bomo spremljali v vlogi gostilničarja. Ste tudi o tem poklicu kdaj razmišljali?

Glede oficirja drži, ker je takrat na vojaški gimnaziji Franca Rozmana Staneta poučeval Bruno Parma, eden največjih slovenskih šahistov, malce sem se tudi igral z mislijo, da bi postal pilot. Želel sem opravljati več poklicev, profesor slovenščine, književnosti, mizar. Z velikim veseljem bi vodil tudi kakšno restavracijo, oštarijo. No, včasih, kadar se pri nas za mizo zbere cela družina, se mi zdi, da jo dejansko že vodim (smeh). Upam tudi, da bomo lahko kmalu sproščeno posedali v betulah, oštarijah, kavarnah, na vrtovih in se družili, veselili, pogovarjali, peli, plesali …

Pri Črnem Petru
Planet TV Ekskluzivno: Poglejte v zakulisje prenovljene oddaje Pri Črnem Petru #video

Ste gledališki igralec, gledalci vas poznajo tudi po številnih filmskih in televizijskih vlogah. Kaj je za vas največji čar kamere in kaj gledaliških desk?

Vedno bom imel občutek, da igra pred kamero ni samo moja igra. Ni samo moje delo. Po odigranem prizoru je še režiserjev izbor, montažerjev rez, producentov ritem. In publika, ki je ne vidiš, ne čutiš. V teatru so tam igra in gledalci, zato tisti trenutek veš, ali je dobro, živo ali ne. Najlepše pri obeh medijih je, da vsak nov projekt začneš skoraj kot začetnik – do konca ne veš, ali si se stvari lotil prav ali ne.

Ekipi oddaje Pri Črnem Petru sta se v novi sezoni pridružila tudi Renato Jenček in Maja Blagovič. | Foto: Ekipi oddaje Pri Črnem Petru sta se v novi sezoni pridružila tudi Renato Jenček in Maja Blagovič.

Kako ste se ujeli z ekipo, ki ustvarja oddajo Pri Črnem Petru?

Povabila sem bil zelo vesel. Druščina iz Črnega Petra me je zelo lepo sprejela. S scenaristom Rokom Vilčnikom sem že sodeloval, in tudi z ostalimi so se nam poti že križale, svetovi prepletali. Saj vesta, v Sloveniji smo po petih minutah pogovora praktično vsi sorodniki v tretjem kolenu. Srečujemo se na gostovanjih, gledaliških in filmskih festivalih, na družabnih srečanjih. Lahko vam zaupam, da sem zelo vesel srečanja z vsemi, še posebej z družinskim prijateljem Sašem Đukićem (spremljamo ga v vlogi novinarja Regona), s katerim sva se prvič srečala na snemanju filma Veter v mreži.

Renata Jenčka boste v vlogi novega lastnika gostilne Pri Črnem Petru Martina lahko spoznali že NOCOJ ob 19.45 na Planetu.

Pri Črnem Petru
Planet TV Priljubljena igralka se vrača na televizijske zaslone #video
Pri Črnem Petru
Planet TV Petja se je učila pri učitelju svetovnega kova, a se ji je nato šovbiznis zameril #video
Pri Črnem Petru
Planet TV Voditeljico bomo spremljali kar v dveh oddajah #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.  
Ne spreglejte