SiolNET. Planet TV Preživetje v divjini
1,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Preživetje v divjini

Vajen ekstremnih izzivov, bo kos tudi Červekovemu? #foto

1,04

termometer

V oddaji Preživetje v divjini, ki bo na sporedu v torek ob 21. uri na Planetu, se bosta na preizkušnjo podala dva dobra prijatelja. Uroš, ki je željan ekstremne preizkušnje, in Aleš, ki svojemu prijatelju rad sledi na različne pustolovščine. Inštruktor Brane T. Červek bo na tokratnem izzivu preizkušal vzdržljivost tekmovalcev. Kot nam je v pogovoru zaupal Uroš, mu težke preizkušnje v naravi niso povsem tuje.

Preživetje v divjini Planet TV Tako lahko sami izdelate baklo s smolo #video 360°

Za fizično pripravljenost skrbite tudi z obiskovanjem gora, kjer ste tudi pozimi pogost obiskovalec. Kaj še radi počnete v svojem prostem času?

Obiskujem hribe in vse leto plezam po feratah, kolikor dopušča čas. Občasno se podam tudi na celodnevni pohod, ki je ponavadi dolg vsaj 50 kilometrov. Rad imam tudi posebne izzive, kot so Gladiator, Oviratlon, tek po planiški velikanki navzgor ...

Vsako leto se udeležujem tudi več maratonov. Ljubljanski, istrski, Soča, Nočna 10-ka, ... Moj najboljši rezultat je 2. mesto na Soči Outdoor na 10 kilometrov. Prav tako se udeležujem vzdržljivostnega pohoda v Kočevju Po medvedovih stopinjah. Predvsem pa so mi všeč izzivi, kot sta že omenjena Gladiator in Oviratlon, kjer ni vse samo v teku, ampak je treba premagovati različne ovire. Pri tem pa je pomembna tudi dobra družba. Če ni čisto vsakdanje, je bolj zanimivo. Rad tudi kolesarim.

Preživetje v divjini | Foto:

Poleg vseh teh športov sem na sploh rad v naravi in se ukvarjam s svojima dvema psoma, ki imata prav tako močan značaj (smeh, op. p.). Imam tudi sina, s katerim se rada voziva z motorjem. Je pa prav tako poln energije in se mi zelo rad pridruži v hribih in feratah. Ko je včeraj na televiziji videl napovednik za oddajo, je takoj rekel, da bi tudi sam šel zraven (smeh, op. p.). Popoldneve rad preživljam v delavnici, kjer izdelujem in varim razna orodja in izdelke iz kovine. Včasih skujem tudi kakšen nož in podobne reči.

Preživetje v divjini | Foto:

Na izkušnjo se podajate v družbi prijatelja Aleša. Sta tudi skupaj že opravila kakšen poseben podvig?

Z Alešem sva se spoznala pred tremi leti v službi. Pred dvema letoma sva šla skupaj peš na morje do slovenske obale. Od doma, torej iz Gornjega Grada do Kopra. V eno smer je to več kot 160 kilometrov.

Preživetje v divjini Planet TV "Najlepše stvari ponavadi ležijo tik pred nosom in malo izven cone udobja!" #foto

 

Kateri vaš podvig v naravi doslej pa je bil po vašem mnenju najbolj ekstremen oziroma na kateri podvig ste najbolj ponosni? 

Med podvigi, ki bi jih sam izbral, je že omenjeni pohod od doma do morja. Pa zimski "obiski" gora. Triglav, Jalovec, Rinke … Meni osebno se sicer iti v snegu v hribe ne zdi prav ekstremen podvig, ljudje okoli mene pa pravijo, da sem dober in "nor", ker se v takšnih razmerah podajam v gore in na takšne razdalje. (smeh, op. p.)

Preživetje v divjini | Foto:

Kaj pa je tisto, kar ste si želeli v oddaji Preživetje v divjini naučiti o sebi?

Glavni razlog za prijavo v oddajo je bil vsekakor še en nov izziv, ki ni čisto vsakdanji. Dodatna motivacija je bila tudi, da bo vse to pod vodstvom Braneta T. Červeka, ki je res lahko vzor številnim.

Preživetje v divjini Planet TV Postavni športnici z odliko opravili zahtevno preizkušnjo #video

Ste pred oddajo že poznali kakšne tehnike preživetja oziroma ste jih pred tem že preizkusili?

Da bi se preizkusil v preživetju v naravi oziroma divjini, ne. Sva pa z 12-letnim sinom, ki je zelo navdušen nad raziskovanjem gozdov, že postavila kakšen bivak v bližnjem gozdu. Zelo rad tudi spremljam dokumentarne oddaje na to temo, predvsem življenje ljudi na Aljaski. Tja bi tudi sam z velikim veseljem šel za nedoločen čas. (smeh, op. p.)

Preživetje v divjini | Foto:

Vas je pred oddajo kaj posebej skrbelo?

Ne, pred oddajo ni bilo nikakršnih strahov. Mogoče le to, kako se bom znašel pred kamero. (smeh, op. p.)

Oddajo Preživetje v divjini, v kateri sta se na preizkušnjo, ki jo je pripravil inštruktor Brane T. Červek, podala prijatelja Uroš in Aleš, si lahko na Planetu ogledate v torek ob 21. uri.

Preživetje v divjini | Foto:

martian Planet TV Deset zanimivih dejstev o filmski uspešnici z Mattom Damonom Al Pacino Planet TV Igralec priznal: Zaradi starosti manj komplimentov, a več uspeha
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin