Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2020,
12.01

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Preživetje v divjini Planet TV

Petek, 4. 9. 2020, 12.01

3 leta, 7 mesecev

Preživetje v divjini

To je prvi tekmovalec v novi sezoni oddaje Preživetje v divjini #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

V novi sezoni oddaje Preživetje v divjini, ki na Planet prihaja v torek ob 21. uri, se bodo tekmovalci preizkušali v vlogi brodolomcev. Prvi se bo na preizkušnjo podal vsestranski športnik Klemen Korošec iz Ljubljane, ki zase pravi, da uživa v odkrivanju svojih skrajnih meja. Ker je Klemen tudi padalec, je Brane zanj pripravil poseben scenarij, v katerem bo s padalom padel v morje in se moral s plavanjem rešiti na enega od divjih otokov.  

Preživetje v divjini
Planet TV Červek: Priča smo obritim fasadam z napihnjenimi mišicami, ki delujejo samo v svetu obilja in perutnine #intervju

Kot prvi v novi sezoni se boste spopadli s pastmi divjega otoka in izzivi Braneta T. Červeka. Zakaj ste se želeli preizkusiti v izzivu Preživetje v divjini?

Prejšnjo sezono oddaje Preživetje v divjini smo si s prijatelji z zanimanjem ogledali. Zraven so seveda padali komentarji, kako bi mi kakšno stvar v predstavljenih situacijah naredili drugače. Da pa ne bi ostalo samo pri besedah, so se moji znanci odločili, da me pošljejo zadevo preizkusit še v praksi. Prijava v oddajo je bila zato njihovo maslo (smeh, op. p.).

Preživetje v divjini | Foto:

Sicer ste vsestranski športnik. Kaj vse ste že preizkusili?

Res je, s športom sem povezan že od mladih nog. Skoraj vsako leto si naložim kakšen dodaten šport. Tako se trenutno ukvarjam z jadralnim padalstvom hike & fly, cestnim kolesarjenjem, rolanjem, deskanjem na snegu, tekom na smučeh, gorništvom, potapljanjem na vdih in badmintonom.

Preživetje v divjini | Foto:

Še posebej vam je ljubo jadralno padalstvo, čeprav ste pri tem že doživeli tudi manjši zaplet, ob katerem bi mnogim zaledenela kri.

Da, pri jadralnem padalu se je pretrgala komandna vrvica, in ker tega ni bilo mogoče več upravljati, sem moral aktivirati rezervno reševalno padalo in pristati v vodi. Moj moto pri vseh stvareh, ki jih počnem, je: ni pomembno, kolikokrat padeš, pomembno je, kolikokrat se pobereš.

Preživetje v divjini
Planet TV Nevarno srečanje Červeka z nepovabljenimi obiskovalci #video

Kateri vaš podvig v naravi do zdaj pa je bil po vašem mnenju najbolj ekstremen?

Kolesarjenje po jadranskih otokih in s tem povezani vsi ekstremi - vročina, razgreta cesta brez sence, dehidracija, po 120 kilometrov na dan z vso opremo na kolesu, spanje v odmaknjenih otoških zalivih, požari, ki so takrat divjali na Velebitu in otokih, kolesarjenje v močnem vetru in nalivu, ko si sredi otoka in se nimaš kam skriti. Lahko pa omenim še potop na vdih na otoku Krku pri mestu Šilo do potopljene ladje Peltastis pri ladijskem vijaku, ki je na 32 metrih globine.

Preživetje v divjini | Foto:

Kako dobro pa ste pred to preizkušnjo poznali tehnike preživetja v naravi? 

Večinoma prek oddaj o preživetju. Take oddaje so mi zelo zanimive in jih rad pogledam. Sicer pa sem sam poskusil prižigati ogenj na enega od načinov, prikazanih v oddaji, a mi je uspelo priti le do dima, ognja mi ni uspelo zakuriti.

Tekmovalec Klemen Korošec in inštruktor Brane T. Červek | Foto: Tekmovalec Klemen Korošec in inštruktor Brane T. Červek

Kako uspešno se bo Klemen spopadel s pastmi divjega otoka in izzivi, ki jih je zanj pripravil mojster tehnik preživetja v naravi Brane T. Červek, lahko preverite v torek ob 21. uri v oddaji Preživetje v divjini na Planetu.

Preživetje v divjini
Planet TV Nepričakovan zaplet na snemanju Preživetja v divjini: Bilo je res ekstremno! #foto
Gasilci
Planet TV Gasilci prvič na Planetu že v petek, 4. septembra!
Pri Črnem Petru
Planet TV Jasna Kuljaj voditeljsko vlogo zamenjala za točilni pult
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.   
Ne spreglejte