Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2020,
10.02

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

Natisni članek

Brane T. Červek Preživetje v divjini Planet TV

Petek, 2. 10. 2020, 10.02

3 leta, 6 mesecev

Preživetje v divjini

Se ju spomnite? Poglejte, česa se bosta lotila zdaj. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

V naslednji oddaji Preživetje v divjini bosta svojo vzdržljivost in voljo preizkusila Niki Pagon in Gvido Maljevac, ki ju gledalci poznajo po sodelovanju v resničnostnem šovu Bilo je nekoč, v katerem je Niki celo zmagal. Po šovu sta ostala velika prijatelja in se še vedno družita, kdaj pa kdaj skupaj naredita tudi kakšno neumnost. O novem podvigu, ki ju čaka v oddaji Preživetje v divjini, smo se pogovarjali z Nikijem Pagonom.

Preživetje v divjini
Planet TV Bi znali zanetiti ogenj s povečevalnim steklom? #video 360°

Z Gvidom sta bila sotekmovalca v resničnostnem šovu Bilo je nekoč in takrat sta postala tudi velika prijatelja. Kakšne spomine imate na šov, kaj vam je najbolj ostalo v spominu?

Z Gvidom sva v šovu Bilo je nekoč postala res prava prijatelja in ta odnos ohranjava še danes. Spomini na tisti čas, ko smo bili zaprti v dvorcu, so lepi, sam sem res užival in bi vse skupaj takoj ponovil. Najbolj mi bodo ostali v spominu forumi (kraj, kjer je enkrat tedensko nekdo izpadel iz igre, op. p.), različne norčije, ki smo jih zganjali med nalogami, in naloga, v kateri je bilo treba izdelati pipo za tobak, ki še danes krasi mojo dnevno sobo. 

Pri Črnem Petru
Planet TV To je razlog, da bi na samotni otok vzel Jasno Kuljaj

Kako pa so zdaj videti vajina druženja?

Z Gvidom se vidiva nekajkrat na leto, po mojem mnenju občutno premalo, ampak nama služba in preostale obveznosti žal več ne dopuščajo. Si pa z veseljem vsake toliko vzameva čas drug za drugega in se spomniva česa "pametnega". Ko se vidiva, najraje kaj spečeva na žaru ali greva do kakšne reke, morja ali v gore. Dolgčas nama nikoli ni (smeh, op. p.).

Preživetje v divjini | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Sta skupaj opravila tudi že kakšen bolj adrenalinski izziv?

Kaj je adrenalinsko, bo znal bolje povedati Gvido, imava namreč zelo različen pogled na besedo adrenalin (smeh, op. p.). Neki konec tedna sva šla na Triglav v najslabšem mogočem vremenu, ker sva le takrat imela čas, ter se v popolni megli in gostem sneženju izgubila. Na koncu sva imela srečo in našla dolino (smeh, op. p.).

Kaj pa je sicer vaš najbolj ekstremen podvig v naravi?

Sem človek, ki ima rad adrenalin in mu skok z elastiko, zipline ali biti privezan v gorah oziroma pri plezanju ne predstavlja nekega ekstrema. Zanimivo pa je bilo, ko sem nesel kolo čez Plemenice na Triglav, verjetno zato, ker sem bil precej mlajši. Pred leti sem pozimi v nevihti prespal tudi na vrhu Triglava. Če sem do takrat mislil, da v dolini strašno grmi, sem takrat videl, kaj pomeni pravo grmenje (smeh, op. p.).

Preživetje v divjini | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Kako dobro pa ste pred to preizkušnjo poznali tehnike preživetja? 

Preden sem se podal na Preživetje v divjini, nisem, vsaj v praksi, poznal skoraj nobene tehnike preživetja, vsaj ne tako nazorno, kot mi je potem to predstavil in pokazal Brane T. Červek. Vse moje življenje je že povezano z naravo, rekami, gozdovi, ampak vse z vidika sodobnega življenja. Vedno imam doma pripravljen nahrbtnik, ki mu pravim nahrbtnik za preživetje, ampak dokler ne preživiš dneva z Branetom, misliš, da imaš ne vem kaj, na koncu pa ugotoviš, da samo podpiraš svojo lenobo.

Preživetje v divjini | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Vas je pred preizkušnjo v oddaji Preživetje v divjini kaj še posebej skrbelo?

Preden sem se podal na to pustolovščino, me ni skrbelo, kako bo brez vode, hrane, vsega. Na vročino sem navajen, brez hrane mi ni težko, čeprav sicer veliko pojem, glede vode pa me tudi ni posebej skrbelo, ker sem vedel, da ne gre za teden brez vode, ampak samo en dan. 

Oddaja Preživetje v divjini je na sporedu vsak torek ob 21. uri na Planetu. Že nocoj ob 20. uri pa ne zamudite oddaje Gasilci.

Pri Črnem Petru
Planet TV Zabavni humorist bi lahko vsak dan jedel testenine
Eva Cimbola
Planet TV Ognjena Eva Cimbola bi pred požarom rešila te stvari
Gasilci
Planet TV Če bi zagorelo, bi Marko Potrč rešil tole
 
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.   
Ne spreglejte