Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2020,
9.58

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Brane T. Červek Preživetje v divjini Planet TV

Nedelja, 4. 10. 2020, 9.58

3 leta, 6 mesecev

Preživetje v divjini

Finalist resničnostnega šova na najbolj ekstremni preizkušnji svojega življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

V torkovi oddaji Preživetje v divjini se bosta preizkusila stara znanca televizije, ki sta skupaj že sodelovala v resničnostnem šovu Bilo je nekoč, ki so ga gledalci lahko spremljali na Planetu. Gvido Maljevac in Niki Pagon sta še vedno zelo dobra prijatelja in zato sta želela skupaj in na lastni koži izkusiti, ali bi bila kos izzivom, ki jih pripravlja Brane T. Červek. Gvido je priznal, da je bila to najbolj ekstremna izkušnja za njegovo telo do zdaj.

Preživetje v divjini
Planet TV Bi znali zanetiti ogenj s povečevalnim steklom? #video 360°

Z Nikijem sta bila sotekmovalca v resničnostnem šovu Bilo je nekoč in takrat sta postala dobra prijatelja. Kakšne spomine imate na to izkušnjo?

Ko se spomnim žeje z otoka, mi na misel najprej pade lakota, ki nas je na dvorcu v šovu Bilo je nekoč pestila prva dva meseca (smeh, op. p.). Vsekakor pa ne morem pozabiti tudi vseh zgodb in nezgod, ki so se mi dogajale vsakodnevno. Od urezov do padcev ali pa sem samo kaj v roko prijel in to ni ostalo celo. Ne morem pa tudi mimo naziva "mojster lončarstva", ki sem ga tam prejel. Ravno med tem izzivom, ko sem vrtel vreteno pozno v noč in je bil Niki ves čas ob meni, sva navezala ta stik in to prijateljstvo traja še danes.

Gvido Maljevac in Niki Pagon | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Gvido Maljevac in Niki Pagon Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Kaj pa najraje počneta skupaj?

Z Nikijem se vidiva od štiri- do petkrat na leto in skupaj preživiva konec tedna ali pa vsaj en dan skupaj. Tako sva na primer obiskala Bled in prespala kar v avtu na železniški postaji. Vsak ima skoraj sto kilogramov in 190 centimetrov, bila pa sva s twingom (smeh, op. p.). Sicer pa hodiva tudi plezat, osvajat vrhove, na ribolov ali pa samo ležat na plažo in se pogovarjat o tem in onem.

Preživetje v divjini
Planet TV Se ju spomnite? Poglejte, česa se bosta lotila zdaj. #video

Sta skupaj opravila tudi že kakšen bolj adrenalinski izziv?

Sicer ne namenoma, ampak bil je zimski vzpon na Triglav in sestop s koče na Kredarici je nenadoma postal kar zanimiv. Presenetila sta naju močno sneženje in megla, ki sta naju spremljala na šesturnem sestopu, ki je bil kar ekstremen. Mi je pa Niki predstavil tudi hojo po feratah (via ferrata, op. p.), tako da nama adrenalina ne manjka.

Gvido in Niki v oddaji Preživetje v divjini, ki bo na sporedu v torek ob 21. uri na Planetu. | Foto: Gvido in Niki v oddaji Preživetje v divjini, ki bo na sporedu v torek ob 21. uri na Planetu.

Kaj pa je vaš najbolj ekstremen podvig v naravi?

Mislim, da ne bom pretiraval, če rečem, da sem ravno na otoku izkusil največji ekstrem. Moje telo je prišlo do točke, ki je prej še ni občutilo. V to sem šel sicer zavestno, ampak po nekaj urah žgočega sonca, ostrih skal in ob pomanjkanju vode sem začel spoznavati ekstrem, s katerim naju je soočil Brane.

Kako dobro pa ste pred to preizkušnjo poznali tehnike preživetja? 

Znanja o tehnikah preživetja prej res nisem imel. Vedel sem samo, da ni najboljša ideja, če piješ stoječo vodo. A mi to na otoku ni kaj veliko pomagalo. 

Preživetje v divjini | Foto:

Vas je pred preizkušnjo v Preživetju v divjini kaj posebej skrbelo?

Bila sva opozorjena na vse nevarnosti otoka, a sem bil prepričan, da bo to "mala malica". Navsezadnje gre samo za en dan in eno noč. A sem nato hitro spoznal, da tega ne bi smel tako podcenjevati. Predpriprava na ta podvig mi ne bi škodila (smeh, op. p.).

Oddaja Preživetje v divjini je na sporedu vsak torek ob 21. uri na Planetu. 

Gasilci
Planet TV Če bi zagorelo, bi Marko Potrč rešil tole
Eva Cimbola
Planet TV Ognjena Eva Cimbola bi pred požarom rešila te stvari
Pri Črnem Petru
Planet TV Jasna Kuljaj pokazala nekaj trikov, kako imitirati Heleno Blagne #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.   
Ne spreglejte