SiolNET. Planet TV Planet Vau
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet Vau

Spoznajte Maksa, ki je pri svojih 86 letih živ dokaz, da leta niso ovira #video

0,01

termometer

Maks Verderber |  | Foto:

V oddaji Planet Vau, ki jo lahko na Planetu spremljate vsako soboto ob 18.20, smo se tokrat pogovarjali s pevskim učiteljem Kristjanom Virtičem, ki je novinarki Evi Cimbola razložil, kaj je potrebno za preventivo pred hripavostjo. V pogovor pa sta povabila še učenca Maksa, ki je živ dokaz, da za uresničitev sanj ni nikoli prepozno.

V začetku intervjuja je novinarka Eva Cimbola za dobrodošlico prejela stekleničko z vodo in slamico. Pevski učitelj Kristjan Virtič je to pojasnil: "S tem lahko izvajaš eno najučinkovitejših vaj za rehabilitacijo glasu. Ljudje, ki imajo težave z glasilkami, so si z njo dejansko pozdravili glasilke in se izognili operaciji. Služi pa tudi tistim, ki si želijo peti višje in močneje."

Eva Ostrouška Planet TV Strokovnjakinja iz šova Poroka na prvi pogled: Pestro bo! #video

Pevski učitelj je nato demonstriral uporabo pripomočkov, pri tem pa pihal skozi slamico in v steklenički ustvarjal mehurčke. To služi tudi za kontrolo enakomernosti izdiha, ki je pri petju ključna, obenem pa tudi za masažo glasilk. "Glas nam postavi na optimalen položaj, spodaj pa dodamo še polglasnik," je razložil, dodal pa še: "Že z nekaj minutami vadbe na dan s to vajo močno izboljšamo glas." Učitelj je nato demonstriral še nekaj vaj, ki v ustih ustvarijo pritisk in pomagajo glasilkam, da so v optimalnem položaju.

Poroka na prvi pogled Planet TV "Ne bi imel ene velike hruške, je pa pomembno, da ima ženska malo riti" #video

Eva in Kristjan pa sta nato v pogovor povabila še njegovega najstarejšega učenca Maksa Verderberja, ki zelo rad poje in s tem dokazuje, da leta za učenje petja niso ovira. "Nikoli ni prepozno. Glasba te zagotovo okrepi, razveseli in zato je tudi zdravje temu primerno," je razkril Maks, povedal pa tudi, kakšen učitelj je Kristjan: "Odličen, sicer ne bi hodil k njemu." Kristjan je nato dodal, da je Maks s svojimi 86 leti njemu v čast. "Nikoli ne razmišljam o njegovih letih, ker pride na vaje vedno pripravljen kot vsak učenec. Še vedno ima cilje in to je to, kar šteje."

Poroka na prvi pogled Planet TV Če razmišljamo malo drugače, še nismo čudni #video

Maks je nato izpostavil, da še vedno pleše step, igra tenis in jaha konje. "Zdrav duh živi v zdravem telesu, zagotovo," je še dejal.

Magazinsko oddajo Planet Vau si v družbi voditeljice Sanje Grohar lahko na Planetu ogledate vsako soboto ob 18.20. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Alex in Saša Volasko Planet TV Pevca moti poljubljanje žene z drugim. Resnica ali šala? #video Poroka na prvi pogled Planet TV "Imamo tudi kandidate, ki so zelo odprti glede spolnosti" #video Poroka na prvi pogled Planet TV Ženin Domen ima le eno željo #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin