SiolNET. Planet TV Planet Vau
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet Vau

Challe Salle načrtuje zaroko, poroko in večanje družine #video

0,25

termometer

V oddaji Planet Vau, ki jo v družbi voditeljice Sanje Grohar na Planetu lahko spremljate vsako soboto ob 18.20, smo se tokrat posvetili temi valentinovega. V nadaljevanju razkrivamo, kako ga preživljajo znani Slovenci. Jim ta praznik kaj pomeni, si vzamejo čas zase in svoje partnerje? Več si lahko preberete spodaj.

Danes goduje sveti Valentin in danes naj bi si zaljubljenci podarjali majhna darilca. Načeloma naj bi za to zadostovale lepe besede in voščilnice. Pa gre danes res za samo to?

"Glede na to, da je uvožen in da je meni ljubši 8. marec, nimam nobenih posebnih preferenc glede valentinovega. Če ne daješ celo leto, nima smisla, da daješ en dan," pravi glede daril fotograf Aleš Bravničar.

Matevž Česen Planet TV Večkratni plesni prvak ni zdržal brez plesa, zato se je lotil tega #video

Večni romantik, sanjač in glasbenik, ki se je na veliko presenečenje vseh podal na samostojno pot, Miki Vlahovič je svoji ženi ob 25. obletnici poroke podaril pesem, priznal pa je, da njegova Petra tudi za valentinovo nikoli ne ostane praznih rok: "Že celo življenje sem romantik in vedno nekaj naredim oziroma se potrudim za neko malenkost, čeprav je že to, da pri teh letih ne pozabim, veliko." Miki pa je letos za svojo najdražjo šel še nekoliko dlje in razkril: "Zanjo bom priredil koncert."

Leta štejejo Planet TV Voditelj nove oddaje Leta štejejo: To počnem že vse življenje #video

Mikijev sin Mark je s svojim dekletom Niko Jagodic že zaročen. Mladi par se je ravnokar vrnil s potovanja. Uživala sta namreč na Tenerifih, ta izlet pa je predstavljal dekletovo darilo za njegov rojstni dan. Nika je poudarila, da je bilo to darilo za njegov rojstni dan in valentinovo, nad čemer pa Mark ni bil najbolj navdušen. Nika je nato razkrila, da je lani Mark sicer pozabil na valentinovo, ampak da jima kot paru veliko pomeni: "Sicer je zelo pozoren. Tudi obletnico praznujeva vsak mesec, tako da sva zelo za take praznike." Mark pa je dodal, da si je treba vzeti čas.

V različnih kulturah ima valentinovo različen pomen, ki pa se je skozi leta in stoletja tudi spreminjal. Na Japonskem, v Južni Koreji in Avstraliji je denimo valentinovo dan, ko ženske osebam, ki jih imajo rade, podarijo čokolado in cvetje. Čokolada, ki jo ženske podarijo prijateljici, čokolada, ki jo ženske podarijo sodelavcem, in čokolada, ki jo ženske podarijo svojemu izbrancu, se vse imenujejo različno.

Klemen Bučan Planet TV Voditelj oddaje Leta štejejo: Zabavno bo #video

Tudi Challe Salle je priznal: "Če ne drugega, si vsaj vzameš čas za svojega partnerja in se malo podružiš. Meni je odlično, ker sva oba tak tip človeka, da sva lahko kjerkoli, pa se imava dobro, ker sva skupaj, in si na ta način pokaževa neko pozornost." Challe Salle in njegova izbranka Ivona pa razmišljata tudi o širjenju družine, letos bi se rada tudi zaročila. Slovenski zvezdnik je za poroko napovedal: "Malo sva se pogovarjala o tem. Definitivno bi jo naredila bolj za ožji krog družine, prijateljev, ne za veliko ljudi. Zagotovo bo pa dobra žurka z veliko dobre hrane, pijače in seveda glasbe."

Dobro razvito oglaševanje pa je v Južni Koreji vplivalo na nastanek novega praznika, ki poteka 14. aprila in je imenovan "črni dan". Takrat moški, ki za valentinovo niso dobili ničesar, skupaj jedo rezance po kitajsko v črni omaki.

Magazinsko oddajo Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, si lahko na Planetu ogledate vsako soboto ob 18.20.  Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Urša Bogataj Planet TV Urša Bogataj pojasnila, zakaj so bile to njene zadnje olimpijske igre #video Jutro na Planetu Planet TV Takšne so denarne nagrade za slovenske dobitnike olimpijskih medalj #video Jure Godler Planet TV Godler: Razveselim se oboževalk, potem pa rečejo, da želijo avtogram za babi
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin