Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 5. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Planet na obisku Planet TV

Četrtek, 19. 5. 2022, 8.00

1 leto, 11 mesecev

Planet na obisku

Obiščite Ptuj – staro mesto novih doživetij #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

V rubriki Planet na obisku, ki si jo lahko ogledate vsak četrtek ob 18.30, je Eva Cimbola v prvi oddaji nove sezone obiskala Ptuj, ki ponuja nešteto možnosti za nepozaben aktivni oddih. 

Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s ključnimi partnerji nadaljuje aktivnosti, s katerimi prebivalce naše dežele vabi k dopustovanju v Sloveniji. Ključne komunikacijske aktivnosti na domačem trgu bodo tudi letos združene pod osrednjo vseslovensko motivacijsko kampanjo Moja Slovenija, ki je letos nadgrajena z novo kreativno rešitvijo: Vzemi si čas.

Planet na obisku | Foto:

Slovenija ponuja raznolike aktivnosti tako v naravi kot tudi zdraviliščih, kulturnih ustanovah, mestih, na podeželju, skratka prav vsakdo si lahko ustvari nepozabne počitnice. Le čas si mora vzeti. Kampanji se tudi letos pridružuje Planet TV. Eva Cimbola bo enkrat tedensko v oddaji Planet na obisku pokazala lepote Slovenije in raziskala morda še nekoliko bolj skrite kotičke našega turizma. 

Planet na obisku | Foto:

V prvi oddaji smo obiskali Ptuj. Ena od res odličnih lokacij za nabiranje energije, iskanje miru in sproščanje je zagotovo Ptujsko jezero – največje slovensko stalno jezero. V poletnih mesecih po njem pluje turistična ladjica Čigra, ki ponuja čudovite poglede na Ptuj.

Ptujsko jezero je izjemno pomemben naravni rezervat, ki skupaj z bližnjimi Šturmovci ponuja zatočišče več kot 230 vrstam ptic. Sprehajalci boste za sprehod okoli jezera potrebovali kakšne tri ure časa, tekači nekaj manj. Na svoj račun boste prišli tudi kolesarji, saj skozi Ptuj in ob jezeru vodi priljubljena Dravska kolesarska pot.

Planet na obisku | Foto:

Ekipa je obiskala tudi Terme Ptuj, kjer se lahko razvajate kot pravi Rimljani z rimsko obarvanimi tretmaji, v svetu savn in z drugimi vrstami wellness razvajanj. Terme z zdravilno termalno vodo ponujajo številne priložnosti za oddih in rekreacijo, tudi velik vodni park s kompleksom toboganov na letnem kopališču.

Velja izpostaviti, da so v Termah Ptuj osem vinskih sodov predelali v sobe, ki vam ponujajo vse udobje. V oddaji se je o tem prepričala tudi Eva Cimbola.

Planet na obisku | Foto:

V najstarejšem slovenskem mestu lahko spoznate lokalne posebnosti skozi sodobno kulinarično-vinsko doživetje. Gostje okusijo meso iz tünke, bučno olje, sezonsko juho, svinjino ali ocvrtega piščanca po navdihu chefa, ptujski lük, gibanico. K jedem so priporočene tudi lokalne sorte vin lokalnih vinarjev in vinskih kleti.

Dogodek Večerja na mostu, katerega organizator je Gostilna Ribič, se bo letos odvil 20. avgusta. | Foto: Kozel Stanko Dogodek Večerja na mostu, katerega organizator je Gostilna Ribič, se bo letos odvil 20. avgusta. Foto: Kozel Stanko

Gre za reprezentativno kulinarično ponudbo območja, dostopno pri lokalnih gostincih po enotni ceni. Meni Okusi Ptuja ponuja sedem gostincev, in sicer Gostilna Ribič, Grand Hotel Primus, Gostilna Grabar, Gostilna Amadeus, Gostišče pri Tonetu, Gostilna Rozika in Gostilna pri Ovinku. Eva Cimbola je tokrat obiskala Gostilno Ribič, ki se lahko pohvali z dvema kapama Gault & Millau in prenovljeno teraso ob Dravi. Gostilna je znana po ribjih specialitetah.

Planet na obisku | Foto:

Ob obisku Ptuja se lahko sprehodite tudi do enega najveličastnejših gradov v Sloveniji z bogatimi muzejskimi zbirkami in doživite čudovit razgled nad najstarejšim slovenskim mestom. Vabljeni, da ob izjemni kulturni dediščini starodavnega mesta ob Dravi raziščete še ponudbo mestnih ulic in galerij ter uživate na terasah lokalov. 

Vinska doživetja v starem mestnem jedru vabijo v Ptujsko klet, najstarejšo klet na Slovenskem, ki se ponaša z najstarejšim slovenskim arhivskim vinom. Izjemno pestrost vinske ponudbe bogatijo butične vinoteke starega mestnega jedra. Ljubitelji nenavadnih doživetij lahko vino okušajo v objemu teme rovov pod Ptujskim gradom.

Planet na obisku | Foto:

Posebno doživetje Ptuja ponujajo tudi ptujski poletni festivali. Festival sodobne umetnosti Art Stays pritegne številne umetnike z vsega sveta. Različne kotičke starega mesta s številnimi tujimi in domačimi priznanimi glasbeniki napolni mednarodni glasbeni festival Arsana.

Festival Dnevi poezije in vina ponuja edinstveno doživetje vina in poezije. Spregledati ne gre niti dolgoletnega tradicionalnega glasbenega Festivala narodno-zabavne glasbe Ptuj. Veličastno zgodovino Ptuja lahko doživite na rimskih in srednjeveških igrah, zanimivih predvsem za družine.

Več informacij o destinaciji najdete tudi na https://visitptuj.eu/ in TUKAJ.

Vzemi si čas. Za aktivno raziskovanje. Moja Slovenija.

Rubrika Planet na obisku je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsak četrtek ob 18.30 na Planetu. V vsaki oddaji in na naši strani na Facebooku gledalce čakajo nagradna vprašanja in privlačne nagrade.

 
Planet na obisku
Planet TV Destinacija, kjer se avantura začne #video
Pomurje
Planet TV Destinacija z zdravilnimi vodami in vinorodnimi griči #video
Planet na obisku
Planet TV Skriti biser in zakladnica presenečenj na vzhodnem robu Alp #video
Planet na obisku
Planet TV Obiskali smo čudoviti svet burje, kamna in ruja #video
Planet na obisku
Planet TV Mesto z edinstvenimi zgodbami termalne vode, piva in medu #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.  
Ne spreglejte