Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 10. 2021,
9.00

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Planet na obisku Eva Cimbola

Nedelja, 31. 10. 2021, 9.00

2 leti, 5 mesecev

Planet na obisku

Destinacija, kjer se avantura začne #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Voditeljica Eva Cimbola vas bo v tokratni rubriki Planet na obisku, ki je na sporedu vsako nedeljo ob 18.15, popeljala v Kranjsko Goro in vam predstavila ideje za večdnevni aktivni oddih.

Kranjski Gori in okoliških krajih vas pričakujejo živahna aktivna doživetja Julijskih Alp. Kranjska Gora je vse leto privlačno gorsko turistično športno središče. Pozimi tu tekmujejo alpski smučarji, v bližnji Planici postavljajo rekorde najboljši skakalci. Kolesarje čaka najvišji slovenski cestni prelaz Vršič, pohodnike pa mnoge znamenitosti in vzponi na okoliške vrhove, ko se gozdovi obarvajo v jesenske barve.

Planet na obisku Kranjska Gora | Foto: Aleš Krivec, arhiv Turizma Kranjska Gora Foto: Aleš Krivec, arhiv Turizma Kranjska Gora

Voditeljica Eva Cimbola je v Kranjski Gori najprej obiskala Rusko kapelico. Ta je postavljena v spomin ruskim vojakom, ki jih je zasul snežni plaz med gradnjo ceste čez Vršič.

Ruska kapelica na Vršiču | Foto: Ruska kapelica na Vršiču

Nov turistični produkt, ki omogoča uporabnikom pametnih telefonov kakovostno in barvito preslikavo zgodovine v obogateno resničnost, je doživetje zgodbe Ruske kapelice z aplikacijo AR. Na poti pa se lahko ustavite še ob jezeru Jasna s prečudovito naravno kuliso Razorja in Prisanka.

Jezero Jasna | Foto: Jezero Jasna

Ljubitelji narave lahko obiščete tudi naravni rezervat Zelenci, kjer se lahko po posebnem lesenem mostu sprehodite do jezera in po močvirnati okolici ter občudujete zeleno barvo. Zanimivi so v vseh letnih časih, saj tudi pozimi ne zamrznejo.

Nov viseči most, ki vodi do jezera Jasna. | Foto: Nov viseči most, ki vodi do jezera Jasna.

Eva Cimbola je v oddaji obiskala tudi Slovenski planinski muzej v Mojstrani, ki predstavlja edinstveno planinsko in gorniško središče v Sloveniji. Na stalni razstavi se je sprehodila čez mejnike slovenske gorniške, alpinistične in zgodovine gorskega reševanja.

Če ste ljubitelji virtualne resničnosti, vas bo tam navdušil spust z jeklenico z vrha Triglava. Če iščete pustolovščino, pa se lahko ob muzeju podate v prostor doživetij in tam razrešujete uganke ter se tako izognite različnim pastem v gorah.

Voditeljica Eva Cimbola je preizkusila virtualni spust po jeklenici s Triglava. | Foto: Voditeljica Eva Cimbola je preizkusila virtualni spust po jeklenici s Triglava.

Za tiste bolj nemirnega duha je v Nordijskem centru na voljo polno adrenalinskih in malo manj adrenalinskih aktivnosti. Z najstrmejšim ziplinom na svetu se lahko spustite po planiški velikanki, čez vse leto pa v Planici lahko tudi tečete na smučeh. V Kranjski Gori najdete tudi številne pohodniške in kolesarske poti, med njima sta Juliana Trail in Daljinska kolesarska pot D2, ki velja za eno lepših.

Pozimi je Kranjska Gora znana kot smučarsko letovišče, kjer lahko izbirate med 18 smučarskimi progami. Posebnost kranjskogorskih smučišč je, da vas od hotela do smučišča loči le Snežna plaža, kjer vas čakata gastronomska ponudba in zabava za vso družino.

Hišna specialiteta v restavraciji Mama Marija | Foto: Hišna specialiteta v restavraciji Mama Marija

Po vseh aktivnostih pa se bo zagotovo prilegla tudi dobra hrana. Eva Cimbola je v oddaji obiskala družinski Skipass Hotel, v katerem deluje restavracija Mama Marija. Tam je izkusila gurmanske užitke v objemu Julijcev.

Kranjska Gora tako predstavlja popolno kombinacijo za aktivne dopustnike, ki iščejo naravo, užitek, wellness in zabavo.

Zdaj je čas, da poiščete ideje za svoje počitnice. Moja Slovenija.

Rubrika Planet na obisku je bila v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsako nedeljo ob 18.15. Na naši strani na Facebooku vas še zadnjič čaka nagradno vprašanje in privlačna nagrada.
 
Pomurje
Planet TV Destinacija z zdravilnimi vodami in vinorodnimi griči #video
Planet na obisku
Planet TV Skriti biser in zakladnica presenečenj na vzhodnem robu Alp #video
Planet na obisku
Planet TV Mesto z edinstvenimi zgodbami termalne vode, piva in medu #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.
Ne spreglejte