SiolNET. Planet TV Planet 18
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

Neupoštevanje predpisov v UKC Ljubljana #video

0,05

termometer

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kdaj bo dokončan šentviški predor? Katera občina je odštela milijon evrov za črno gradnjo? Ali je šolanje res brezplačno? Več ob 18. uri na Planetu. 

Planet 18 Planet TV Po koalicijskem vrhu – kdaj lahko pričakujemo spremembe? #video

"Odprli smo Pandorino skrinjico," tako je ugotovitve revizije poslovanja ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra vnovič opisal zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan. Glavne ugotovitve nadzora? Pogosto nespoštovanje predpisov in to, da so s podjetji, ki dobavljajo kliničnemu centru, večkrat povezani tam zaposleni. Poročilo so v naši največji bolnišnici že izročili Komisiji za preprečevanje korupcije, danes ga bodo predali tudi Nacionalnemu preiskovalnemu uradu. Ukrepanje je napovedal tudi minister.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Oddaja naročil brez predhodno izvedenega postopka javnega naročanja oziroma drobljenje naročil, nejasne metode izračuna vrednosti naročil, del javnih naročil nima končnega poročila, nekatera naročila so oddana po objavljenem zakonskem roku, drugim manjkajo izjave o lastniških strukturah dobaviteljev. Vse to pa niti niso najbolj kritične ugotovitve poročila.

"Segment, kjer bo treba opraviti poglobljeno analizo in seveda nadaljnjo forenzično revizijo, je zagotovo, da se v dobaviteljskih strukturah upravljanja in nadzora, torej v dobaviteljskih podjetjih, pojavljajo zaposleni iz UKC," pravi Aleš Šabeder, svetovalec ministra za zdravje. Takšnih podjetij je v poročilu nekaj deset, ker pa nosi oznako zaupno, konkretnih primerov imen in podjetij ne more navajati.

Med drugim bodo modernizirali zastarele pravilnike o etičnem kodeksu in poslovanju, ponovno bodo vzpostavili notranjo revizijo, v kabinetu generalnega direktorja so že določili zaupnika za prijave sumov nepravilnosti. Ključna pri ukrepanju pa je tudi nova služba korporativne varnosti. Revizijsko poročilo je UKC sicer že pred dvema tednoma predal Komisiji za preprečevanje korupcije, zdaj so ga predali tudi Nacionalnemu preiskovalnemu uradu. Nadaljnji postopki bodo potekali predvsem pod okriljem ministrstva za zdravje.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kdaj bo dokončan šentviški predor? Katera občina je odštela milijon evrov za črno gradnjo? Ali je šolanje res brezplačno? Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18 Planet TV CNN Bled uvrstil med 25 najlepših krajev #video Planet 18 Planet TV Kmet, ki je prejel državno pomoč, vozi porscheja #video Planet 18 Planet TV Bo Cerkev izgubila še več vernikov? #video
  Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin