Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 3. 2023,
9.58

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

zdravstvo šolstvo vlada reforma Planet TV Planet 18

Sreda, 15. 3. 2023, 9.58

1 leto, 1 mesec

Planet 18

Po koalicijskem vrhu – kdaj lahko pričakujemo spremembe? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kaj je pokazala revizija poslov UKC in kako bo ukrepalo vodstvo? Zakaj SDS meni, da bi morali gradnjo kanala C0 zadržati? V družabni kroniki pa tudi o tem, kateri bosanski zvezdnik je na parketu Stožic novinarjem postregel s kavo. Več ob 18. uri na Planetu. 

Planet 18
Planet TV Direktorjem bolnišnic prekipelo #video

Tretjič se je na vrhu sestala koalicija, tokrat so se posvečali davčni in šolski reformi. Premier Robert Golob je že februarja v parlamentu pojasnjeval, da želi vlada znižati obremenitev dela, zvišati pa davčno obremenitev premoženja, in razprava na vrhu je šla v podobno smer.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Z razpravo sta bili zadovoljni tudi preostali dve koalicijski partnerici, torej SD in Levica, kjer izpostavljajo, da je prenova pomembna za to, da se na bolj pravičen način prerazporedi bogastvo. Pravičen sistem pa mora delovati tako, da tisti, ki ima več, tudi plača več. 

Namen posodobitve celotnega šolskega sistema pa je predvsem, da bodo posamezniki po končanem srednjem strokovnem izobraževanju pripravljeni na trg dela, pri čemer je minister za izobraževanje Dario Felda izpostavil tudi pomen vajeništva. Med glavnimi cilji šolske reforme je pričakovano tudi digitalizacija. Že leta 2025 pa naj bi zaživele spremembe kurikulumov v osnovnih šolah. Temu bo po ministrovih besedah najverjetneje sledila tudi sprememba načina ocenjevanja in preverjanja znanja.

Prioriteta še vedno ostaja predvsem reforma, napovedana na prvem koalicijskem vrhu – zdravstvena reforma, ki je še zelo daleč od uveljavitve. Zelo podobno velja tudi za plače v javnem sektorju, o katerih je koalicija razpravljala pred mesecem in pol.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kaj je pokazala revizija poslov UKC in kako bo ukrepalo vodstvo? Zakaj SDS meni, da bi morali gradnjo kanala C0 zadržati? V družabni kroniki pa tudi o tem, kateri bosanski zvezdnik je na parketu Stožic novinarjem postregel s kavo. Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV Letošnji Pivo in cvetje s to novostjo #video
Planet 18
Planet TV CNN Bled uvrstil med 25 najlepših krajev #video
Planet 18
Planet TV Kmet, ki je prejel državno pomoč, vozi porscheja #video
  Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte