Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 3. 2023,
9.57

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

cerkev birma Planet 18 Planet TV

Sreda, 15. 3. 2023, 9.57

1 leto, 1 mesec

Planet 18

Bo Cerkev izgubila še več vernikov? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kaj je pokazala revizija poslov UKC Ljubljana in kako bo ukrepalo vodstvo? Zakaj SDS meni, da bi morali gradnjo kanala C0 zadržati? V družabni kroniki pa tudi o tem, kateri bosanski zvezdnik je novinarjem postregel s kavo na parketu Stožic. Več ob 18. uri na Planetu. 

Planet 18
Planet TV Kmet, ki je prejel državno pomoč, vozi porscheja #video

Ste prejeli zakrament svete birme? Česa se iz tistega dne najbolj spomnite? Ni skrivnost, da smo z botri verjetno vsi usklajevali darila. Pred več desetletij zlate ure, uhani, potem glasbeni stolpi, motorji, kolesa, kaj pa je zdaj aktualno? Menda denar in kakšen kos nakita. No, v Župniji Beltinci lahko birmanci pozabijo na darila, saj ukinjajo birmanske botre. Glavni vzrok za to je prav obdarovanje.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Birmanski botri naj zaradi tega ne bi več izpolnjevali svoje vloge, in sicer usmerjanja mladih po poti vere. Starši birmancev tej odločitvi močno nasprotujejo. Bo Cerkev izgubila še več vernikov?

Bliža se čas svete birme, ki pa bo letos za nekatere birmance nekoliko drugačna. V cerkvi v Beltincih so pred kratkim prepovedali birmanske botre. Letošnji birmanci bodo tako pred oltar že stopili sami. Beltinski župnik Boris Kučko pred kamere ni hotel stopiti, je pa po telefonu dejal, da so to odločitev sprejeli skupaj s škofijo in starši ter da podobno razmišljajo vse pomurske župnije. Kot kaže, pa je to odločitev sprejel župnik sam. Ena izmed boter, ki bi bila prisotna pri letošnji birmi v beltinski župniji, je namreč zapisala, da o tem starši in botri niso mogli odločati. Tudi prebivalci Beltincev menijo, da je žalostno, da se ukinja to tradicijo. Se pa strinjajo, da so postala birmanska darila preveč razkošna.

Glaven razlog, da se ukinja birmanske botre, naj bi bile sicer težave pri izbiri botrov. Zakonik cerkvenega prava namreč določa, da so botri krščeni, imajo vse zakramente, so poročeni in živijo primerno veri. Ker številni tega ne izpolnjujejo, posledično nisi primerni za to, da bi bili zavezniki birmancev.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kaj je pokazala revizija poslov UKC Ljubljana in kako bo ukrepalo vodstvo? Zakaj SDS meni, da bi morali gradnjo kanala C0 zadržati? V družabni kroniki pa tudi o tem, kateri bosanski zvezdnik je novinarjem postregel s kavo na parketu Stožic. Več ob 18. uri na Planetu
Planet 18
Planet TV Direktorjem bolnišnic prekipelo #video
Planet 18
Planet TV Letošnji Pivo in cvetje s to novostjo #video
Planet 18
Planet TV CNN Bled uvrstil med 25 najlepših krajev #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte