Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2023,
13.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

koncert Ptuj Kurentovanje Ceca Planet 18 Planet TV

Četrtek, 26. 1. 2023, 13.50

1 leto, 2 meseca

Planet 18

Na Ptuju bodo prepevali tako ob Siddharti kot ob Ceci #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Na otvoritvenem koncertu kurentovanja na Ptuju bo letos nastopila srbska zvezdnica Svetlana Ražnatović - Ceca. Zakaj je novica sprožila burno razpravo? Koga moti turbofolk pevka?

Planet 18
Planet TV Odšli smo na Kosovo, kjer so razmere še vedno napete #video

Ne spodobi se, da se eden najbolj znanih festivalov pri nas, ptujsko kurentovanje, začne s koncertom srbske turbofolk dive Svetlane Ražnatović - Cece.

Takšni in še precej bolj sočni so komentarji, ki jih te dni prejemajo tako organizator koncertov kot tudi Zavod za turizem Ptuj. Zavod sicer s tem nima ničesar, saj vsako leto le razpiše natečaj za podelitev koncesije za uporabo imena kurentovanje. Na drugi strani pa organizator odločno poudarja, da so izvajalce izbirali z anketo, poleg tega pa so vstopnice za Cecin koncert – za razliko od preostalih – skoraj razprodane.

Le še devet dni nas loči od začetka tradicionalnega kurentovanja na Ptuju. Natanko opolnoči si bodo kurenti na že 61. prireditvi nadeli zvonce in okoli kresnega ognja zaplesali svoj prvi ples. Uradni del desetdnevnega kurentovanja, ki ga je eden najbolj prestižnih turističnih vodičev Lonely planet že pred več kot desetletjem uvrstil med pet najboljših zimskih festivalov na svetu, se sicer začne šele 11. februarja.

Planet 18 | Foto: Pričakujejo vsaj sto tisoč obiskovalcev. Ti so seveda željni tudi večernih zabav. Del jih bo mogoče spremljati v šotorih na prizorišču, večji koncerti pa bodo v dvorani Campus.

Gre za čisto komercialni del kurentovanja, ki bo spet zaživel po dveh letih omejitev zaradi epidemije covid-19. Drago Slameršak, organizator koncertov ob kurentovanju: "Vsem nam je še vedno lepo, da živimo lepo življenje, da imamo priložnost se zabavati, družiti, tudi prepevati. Verjamem, da ko bosta prišla na oder Siddharta ali Magnifico, bo vsa dvorana prepevala in uživala ob nastopih tudi teh dveh glasbenih mojstrov." Med nastopajočimi, ki so jih izbrali z anketo med poslušalci, pa najdemo tudi srbsko turbofolk zvezdnico Svetlano Ražnatović - Ceco. 

Sicer pa bo na Ptuju kar 70 odstotkov nastopajočih iz domače glasbene scene, precej več kot polovica, kot jih zahtevamo pri podeljevanju koncesije, opomni direktorica ptujskega turističnega zavoda. Za ljubitelje drugačne domače glasbe bodo letos že 54. organizirali festival Ptuj. Najstarejši festival narodnozabavne glasbe, kjer pa v povprečju prodajo 400 vstopnic.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite  stranka Gibanje Svoboda danes praznuje eno leto delovanja. Veljati je začel zakon o varstvu osebnih podatkov kaj prinaša? Ne zamudite ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Planet TV Ali puščate napitnino? #video
Planet 18
Planet TV Kdo je najbolj priljubljen politik pri nas? #video
Planet 18
Planet TV Preiskava na Kosovu številke več kot podvojila #video
 
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte