Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2023,
15.59

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

2

Natisni članek

Anže Logar Planet 18 Planet TV

Torek, 24. 1. 2023, 15.59

1 leto, 3 mesece

Planet 18

Kdo je najbolj priljubljen politik pri nas? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

2

Medtem ko delo vlade po javnomnenjski raziskavi Mediane podpira dobrih 50 odstotkov anketirancev, kar je najmanj od lanskih volitev, pa je trenutno najbolj priljubljen politik v Sloveniji poslanec SDS Anže Logar.

Logar je prvi iz SDS, ki se mu je uspelo zavihteti na vrh. In kaj bi lahko bilo ključno pri tem podvigu? Robert Golob je stranko Z.dej uradno prevzel in preimenoval pred skoraj natanko letom dni, nikakor pa se ne more izgovarjati, da ni vedel, v kako kislo jabolko bo zagrizel, ocenjuje Logar. Sploh ob dejstvu, da je bila koalicijska SD pomemben člen v kar petih od zadnjih sedmih vlad. Ali se je s tem Logar že začel posvečati napovedani platformi v smislu konvencije o prihodnosti?

Planet 18
Planet TV Združena muzeja razlog za interpelacijo? #video

Za nami je veliki vrh koalicije. Dolgo pričakovano zasedanje, ki je marsikoga pustilo brez besed, ocenjuje Anže Logar v svoji zadnji kolumni na Portal Plus. Skrajno nenavadno. Vlada je na oblasti že osem mesecev, že ves čas govori o zdravstvu in zdravstveni resor vodi nekdo, ki naj bi mu bilo jasno, kakšno je stanje in kaj konkretno mora narediti. Sploh ker se je premier Robert Golob odločil, da zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan očitno ni sposoben sam nasloviti zdravstvene reforme, in je zadevo prevzel kar sam, v skupino pa pritegnil še tri dodatne ministre.

Danes sicer Logarjeva stranka še vedno ne parira Gibanju Svoboda, vendar so tri leta, kolikor nas loči od naslednjih rednih parlamentarnih volitev, dovolj, da bi Golobu lahko celo pristrigel krila, meni Merše.

Peter Merše, politični komentator: "Lahko pomeni menjavo v vrhu SDS, lahko to pomeni neko koalicijo strank, lahko to pomeni neko drugačno gibanje ... To je zdaj zelo še odprto in pravzaprav se nima smisla omejevati s tem, da bi ocenjevali, kaj točno, v kakšni obliki bi se ta zadeva zgodila. Ker so druge stvari tiste, ki jih mora Logar, če želi bit uspešen, narediti prej."

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: na Koroškem in Štajerskem težek sneg podiral drevesa na daljnovode, brez elektrike ostalo več tisoč odjemalcev. Združenje VSO bo začelo izvajati t. i. akcijski načrt v obrambo samostojnega muzeja osamosvojitve. Ter o aferi z nakazili GEN-I kosovskemu veleposlaniku na Hrvaškem Martinu Berishaju, ki v domači državi dobiva vse odmevnejše okvire. Planet 18 ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Planet TV Med estradniki pravi baby boom #video #foto
Planet 18
Planet TV Premoženje se jim vsak dan le povečuje #video
Planet 18
Planet TV Policija ga preiskuje, sam pravi, da gre za diskreditacijo #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte