SiolNET. Planet TV Planet 18
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

Policija ga preiskuje, sam pravi, da gre za diskreditacijo #video

0,12

termometer

Sindikati javnega sektorja torej grozijo s protesti in stavkami, zdravstvo odpoveduje, vlada pa odgovarja z več reformami: zahtevno delo. Prav na dan koalicijskega vrha pa je moral premier Robert Golob odgovarjati tudi na obtožbe in očitke o domnevno spornih potezah v času, ko je bil na čelu GEN-i. 

Planet TV Planet TV Sojenje, polno preobratov #video

Gre za velik balkanski škandal, v katerega je vpleten tudi kosovski premier Albin Kurti, njegova volilna kampanja naj bi se nezakonito financirala z denarjem iz podjetja GEN-i, ki ga je naš zdajšnji premier vodil 16 let. Zadevo preiskuje tudi policija. A odgovorom se je Golob v oddaji Odmevi izognil in dejal, da pravzaprav ne ve, kaj preiskuje policija. Več v zgornjem videoposnetku informativne oddaje Planet 18.

Planet 18 | Foto:

"Kurti obtožen za sto milijonov evrov goljufij, vmešana slovenska družba Gen-I", poroča srbski portal K1 Info. "V igri sto milijonov evrov – slovenski premier z državnim denarjem financiral Kurtijevo kampanjo", poroča portal Novosti, "Odkrito, da je Kurtijeva volilna kampanja financirana s slovenskim denarjem", so zapisali v Politiki, in "Slovenski premier z državnim denarjem financiral Kurtijevo volilno kampanjo?! V igri celo sto milijonov evrov", poroča portal srbski Kurir.

Miran Videtič, politični komentator, pa ob vsem tem pravi: "Seveda je pa treba tudi tukaj z rezervo pogledati na stanje srbsko-kosovskih odnosov, kjer bi lahko prišlo tudi do tega, da bi srbski mediji izkoristili tako stvar za napad na Kurtija, pri čemer je GEN-i samo kolateralna škoda. Preprosto bo zadevi treba priti do dna."

Slovenski premier vztraja – gre zgolj za poskuse diskreditacije. Zadevo pri nas sicer že preiskuje policija. Ne glede na rezultate preiskave pa so obtožbe proti premierju brez dvoma dodatno breme za Goloba v času, ko je vlada pred velikimi izzivi, priljubljenost pa ji pada.

Informativna oddaja Planet 18, vsak dan ob 18. uri na Planetu. Bodite z nami.
Planet 18 Planet TV Med estradniki pravi baby boom #video #foto Planet 18 Planet TV V državi se krepi sindikalni boj #video Planet 18 Planet TV Po desetih letih si je voditeljica le izpolnila želja #foto
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin