SiolNET. Planet TV Planet 18
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

V državi se krepi sindikalni boj #video

0,01

termometer

Sindikalni boj v državi se krepi. Po napovedi, da bo 24. februarja na ulici dobršen del javnega sektorja, bodo že dva dni prej, 22. februarja, na protestnem shodu medicinske sestre, bolničarji, zdravstveni tehniki in negovalci. 

Vsi so nezadovoljni s plačami in razmerami v zdravstvu, od vlade pa zahtevajo, da takoj uskladi razliko do štirih plačnih razredov, so poročali v informativni oddaji Planet 18.

Planet 18 Planet TV Zaradi zdravstvene reforme nezaupnica ali padec vlade? #video

Ne razumejo ignorance vlade in neenakopravnega odnosa. Z decembrskim dogovorom so namreč vsem skupinam v zdravstvu, med drugim tudi zdravnikom, dvignili plače, izpadle so le medicinske sestre. V primeru nesodelovanja medicinske sestre napovedujejo nadaljevanje protestnih akcij, tudi stavko. 

V tem trenutku imajo zgolj eno zahtevo. Predsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS) Slavica Mencingar pravi: "Ta trenutek zahtevamo samo razliko do dviga štirih plačnih razredov, to pomeni konkretno, da medicinska sestra v ambulanti ali bolnišnici, ki je dobila samo en plačni razred, dobi razliko do štirih plačnih razredov, vse preostalo pa se pogovarjamo v okviru prenove plačnega sistema."

Želijo si tudi urejena delovna mesta, kjer bodo točno vedli, kaj je njihovo delo. Tudi zato ta shod, ki bo potekal v Ljubljani. Odpovedan bo le, če bodo z vlado dosegli dogovor, v nasprotnem primeru bodo aktivnosti še stopnjevali in niti stavka ni povsem izključena. 

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite predstavitev zdravstvene reforme, govora bo o preiskavi, povezani s predsednikom vlade, in o morebitni interpelaciji ministrice za kulturo. Ob 18. uri na Planetu.
Planet 18 Planet TV Shod za dostojne plače bo februarja #video Planet 18 Planet TV Ob nakupu vozovnice ste obenem tudi zavarovani #video Planet 18 Planet TV Po desetih letih si je voditeljica le izpolnila želja #foto
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin