SiolNET. Planet TV Planet 18
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

Drugi dan po potresu odkrili preživelega triletnika #video

0,10

termometer

V katastrofalnih potresih, ki so včeraj prizadeli območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo, je po najnovejših podatkih umrlo več kot pet tisoč ljudi, od tega najmanj 3.419 v Turčiji in 1.602 v Siriji, so danes sporočili uradniki in zdravstveni organi obeh držav. V informativni oddaji Planet 18 smo se pogovarjali z dr. Gregorjem  Rajhom, seizmologom iz agencija za okolje.

Planet 18 Planet TV Bi prestali kviz o Prešernu? #video

In zakaj sta ravno Turčija in Sirija tako ogroženi območji? "Turčija in Sirija se nahajata na stiku treh tektonskih plošč – afriške, evropske in arabske. Čez to območje poteka tudi veliko daljših prelomov, ki lahko povzročijo tako močne potrese," odgovarja seizmolog.

Število žrtev bi lahko še naraslo, saj so mnogi ujeti pod ruševinami več tisoč porušenih stavb. Turške in sirske ekipe za odzivanje na nesreče namreč poročajo, da se je porušilo več kot 5.600 stavb. V prizadete regije v Turčiji je medtem prispelo več kot 2.600 reševalcev iz 65 držav. Skupaj pa so pristojni organi na to območje dostavili več kot 300 tisoč odej in 4.100 šotorov.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: kakšne so čudežne zgodbe preživelih po potresih v Turčiji in Siriji, kaj se je dogajalo na novi obravnavi v zadevi Kavaški klan ter kakšna so pričakovanja na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju? Vse to ob 18. uri na Planetu.
Planet 18 Planet TV V zadnjem kilometru preobrat #video Planet 18 Planet TV Na Lopati okradli televizijsko ekipo #video Planet 18 Planet TV Zaradi protestov je osumljenih 13 policistov #video  
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin