SiolNET. Planet TV Novosti
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi serije Havaji 5.0 poskočila prodaja piva

0,34

termometer

Ob torkih in sredah ob 21.45 lahko na Planetu spremljamo 9. sezono serije Havaji 5.0, ki je tako zelo priljubljena, da je pozitivno vplivala tudi na gospodarstvo Havajev. Tamkajšnji pivovarni se je na primer kmalu po tem, ko je Steve v nekaj delih pil njihovo pivo, prodaja povečala za kar 60 odstotkov.

Havaji 5.0 Planet TV Havaji 5.0 se vračajo z deveto sezono

Serija Havaji 5.0 je v številnih sezonah dosegla kar nekaj uspehov, nominirana je bila za več emmyjev, prejela je nagrado People's Choice, igralec Scott Caan si je prislužil tudi nominacijo za zlati globus, na spletni strani IMDb pa ima serija visoko oceno 7. A serija ima tudi velik vpliv, kar so opazila lokalna podjetja, ki se pojavijo v kakšnem od delov.

Havaji 5.0

Glavni junak Steve McGarett v seriji na primer pogosto pije pivo pivovarne Kona, kar se je takoj poznalo na boljši prodaji. V četrtletju, ko se je njihova steklenica prvič pojavila v Stevovi roki, so zaznali kar 60-odstotno rast prodaje. "Pojavljanju v seriji se lahko zahvalimo za deset tisoč dodatnih sodčkov piva," je povedal predsednik pivovarne Mattson Davis.

Havaji 5.0 so imeli podoben učinek tudi na uspešnost lokalnega proizvajalca posladkov iz nastrganega ledu, veliko rast obiska je doživela tudi tamkajšnja muzejska ladja USS Missouri, ki se je v seriji pojavila večkrat, prvič že takoj v prvi epizodi, ko je služila za ozadje Stevovega srečanja z guvernerko. Takoj po prvih epizodah si je ladjo ogledalo kar 25 odstotkov več turistov kot prej.

Havaji 5.0

A največji učinek ima serija najbrž na lokacijo samo, čeprav Havaji ne potrebujejo veliko dodatne reklame. Kljub temu je bo besedah turističnih delavcev spodbudila tako obiskovalce kot Havajce, da so bili bolj pogumni pri raziskovanju preostalih otokov in lokacij, ki sicer niso med najbolj obleganimi turističnimi točkami.

Havaji 5.0 so na Planetu ob torkih in sredah ob 21.45.
V iskanju pravice Planet TV Nova sezona serije V iskanju pravice z novim glavnim igralcem Umori na podeželju Planet TV Ob četrtkih in petkih raziskujemo Umore na podeželju Planet TV Planet TV To je razlog, da je legendarni Poirot ostal brez prepoznavnih brčic in naglasa
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin