SiolNET. Planet TV Novosti
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V tem veličastnem dvorcu je bila posneta uspešnica Agathe Christie #foto

0,52

termometer

Nocoj ob 21.50 na Planetu ne zamudite novega dela napete detektivske miniserije Agathe Christie Gnezdo zla. Snemanje uspešnice je potekalo na Škotskem, kjer se je razkošna zasebna hiša spremenila v dvorec družine Argyll.

Gnezdo zla Planet TV Agatha Christie predstavlja Gnezdo zla

Serija Gnezdo zla (Ordeal By Innocence) je bila posneta na posestvu Ardgowan na škotski obali blizu Glasgowa. Zunanjost obdajajo čudoviti vrtovi, notranjost pa zaznamuje veličastno stopnišče. Zdi se, da je to popolno prizorišče za kriminalko po predlogi Agathe Christie. Dvorec, ki ga vidimo v miniseriji, pripada siru Ludovicu Houstonu, ki je v svoj dom odstopil igralcem in 140-članski produkcijski ekipi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A R D G O W A N H O U S E (@ardgowan_house) on

Ardgowan je štiri tisoč hektarjev velika posest, dvorec iz serije pa je bil zgrajen v 18. stoletju. Skozi zgodovino so bili na posestvu gradovi, potekale so bitke in lovi na čarovnice, med drugo svetovno vojno pa je bil dvorec tudi začasna bolnišnica. Sir Ludovic se je na posest preselil leta 2014 in ga odprl za poroke, konference in zasebne prireditve. Poleti 2017 pa je tja prišla tudi snemalna ekipa Gnezda zla. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A R D G O W A N H O U S E (@ardgowan_house) on

Snemanje se je po šestih tednih zaključilo, serija pa bi morala biti predvajana istega leta pred božičem. Toda novembra sta dve ženski igralca Eda Westwicka obtožili spolnega napada, zato je bilo predvajanje serije prestavljeno, ustvarjalci pa so se odločili Westwicka zamenjati z Christianom Cookom. To je pomenilo, da je bilo treba vsak prizor, v katerem se je pojavil Westwick, posneti še enkrat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A R D G O W A N H O U S E (@ardgowan_house) on

Na srečo je ekipa tudi drugič lahko uporabila isto lokacijo in se vrnila na posestvo Ardgowan. "Lastnik hiše je ohranil precej stvari, ki so bile delo našega oblikovalca. Pred snemanjem smo namreč prebarvali celotno hišo in postavili novo preprogo, ki je bila lastniku kot kaže všeč in jo je obdržal. V nasprotnem primeru bi trajalo v nedogled, da bi čisto vse še enkrat preuredili," je povedala ena od direktorica serije Sandra Goldbacher (na sliki spodaj z igralcem Billom Nighyjem).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A R D G O W A N H O U S E (@ardgowan_house) on

Vseeno je bil velik izziv za ustvarjalce, da je bilo vse videti kot prvič. Iz Pariza in Rima so morali ponovno pridobiti vse rekvizite in jih postaviti na isto mesto. Ponovno snemanje vseh 35 prizorov z novim igralcem pa je trajalo 12 dni.

Nov del miniserije Gnezdo zla bo na sporedu NOCOJ ob 21.50 na Planetu.
  Umori na podeželju Planet TV Ob četrtkih in petkih raziskujemo Umore na podeželju Piramida sreče Planet TV Jonas se vrača z novim kvizom! Odtenki modre Planet TV Nova sezona Odtenkov modre z Jennifer Lopez

 

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin